Anna on-line
  • Teos | Söderströms -sarja
  • Kirjastoluokka 84.2
  • Nidottu, kartonkiliepeet
  • 148 x 207 mm
  • 220 sivua
  • ISBN 978-951-851-178-9

Anna on-line

Ilmestynyt 23.10.2008

OSTAprinted book

Anna online kertoo kolmesta ystävyksestä: Samuelista, Annasta ja Pentistä. Samuel ja Pentti ovat lapsuudentovereita, Annaan he tutustuvat opiskellessaan Åbo Akademissa. Anna on nainen, jonka kaltaista Samuel ei ole voinut kuvitella tapaavansakaan: salaperäinen, nauravainen, kuvankaunis.

Samuel ja Anna rakastuvat päätä pahkaa, ja heistä tulee erottamaton pari.

Rakastavaisten idylliin hiipii varjoja, kun Pentti ennustaa Samuelille onnettomuuksia unien kirjasta.

Pian Annan asunnossa alkaa tapahtua outoja: lamput rikkoutuvat itsestään, ja joku käyttää Annan tietokonetta, vaikka tämä ei ole lähimaillakaan. Kuka taloon on tunkeutunut? Kohta paljastuu, ettei Anna ole kertonut kaikkea menneisyydestään.

Stefan Nyman on kirjoittanut kihelmöivän jännittävän tarinan kauhun mestareiden henkeen. Anna online on hänen esikoisromaaninsa. Suomennos ilmestyi samaan aikaan kuin Schildts & Söderströmsin kustantama alkuteos Anna är online.

Niitä oli kaikkialla.

Ne olivat kaupungin silmät. Ne olivat olleet sitä aina. Ihmiset eivät vain tienneet sitä. He olivat rakentaneet kaiken, ihmiset, mutta ne olivat ottaneet kaiken haltuunsa yhtä itsestään selvästi ja luontevasti kuin se aina olisi ollut niiden.

Talojen katot, kadut, torit ja puistot pienillä kukkuloilla, puut joen varrella, junaraiteet ja takapihat. Ne olivat tulleet ja omistivat nyt kaiken. Ylhäältä päin kaikki näytti niin hauskalta ja pieneltä, kuin yhdeltä ainoalta leikkipuistolta.

Ihmisillä oli omat salaisuutensa, joita he eivät usein itsekään tunteneet. Mutta ne näkivät ja tunsivat ne kaikki.

Ne olivat silmät ikkunoiden ulkopuolella pimeinä syys- ja talvi-iltoina.

Silmät jotka todella näkevät ihmisten kalpeiden, pelästyneiden kuvajaisten taakse.

SULJE

"Anna onlinen vaikuttavin piirre liittyy Nymanin kykyyn rakentaa pelon ja kauhun tunnetta silkalla tapahtumattomuudella. (...) Samuelin painajaisen taustakertomukseksi Nyman virittää oikein kekseliään menneisyyden murhenäytelmän, jonka hän kuljettaa taiten romaanin nykyhetkeen ja jota ei avata banaaliuteen asti. (...) Anna onlinen hiipivässä jännityksessä  ja napakasti palleaan iskevässä finaalissa on ilmiselviä elokuvallisia aineksia. Myös Nymanin tapa havainnoida taivaan värejä ja kaupungin ilmettä on hyvin visuaalinen."
Tommi Aitio, Kauppalehti 23.10.2008

"Anna Onlinen idea on taitavan yksinkertainen. (...) Nyman tarttuu verkkoviestinnän etäisyyden herättämään pelkoon - kuinka tiedän kuka toisella puolella on?"
Jussi Ahlroth, Helsingin Sanomat 7.12.2008

"Stefan Nymans thriller "Anna är online" är i högsta grad en nagelbitarbok som man har svårt att slita sig ifrån när man väl har börjat läsa den. Spräket är ovanligt drivet och effektivt för att komma från en ung debutant. (...) Vi fär hoppas att Stefan Nyman fortsätter pä den inslagna banan som thrillerförfattare, ty "Anna är online" är verkligen en lovande skönlitterär debut."
Rickard Lindholm, Vasabladet 4.10.2008

"Spänningen tilltar gradvis och mot slutet utvecklas boken till en riktig nagelbitare."
Cecilia Udd, Syd-Österbotten 4.10.2008

"Nyman binder skickligt ihop vardagsvännen datorn med hemliga fasor. Dubbelnaturen hos det mest välbekanta, förtrolighetens hastiga övergång i främlingskpa, är det mest skrämmande."
Pia Ingström, Hufvudstadsbladet 8.10.2008

"Men det han presenterar är en högst lovande början och bland annat personporträtteringen visar att vi här nog kan ha en berättare på kommande."
Bror Rönnholm, Åbo Underrättelser 4.10.2008

"Nyman kehittelee vakuuttavan tarinan niin sanotun Web 2.0:n maailmasta - kirjan [Anna online] lemmenparille luontevin tapa kommunikoida on mesetys."
Juri Nummelin, Turun Sanomat 17.10.2008

"Kirja [Anna online] kuitenkin vetää puoleensa kuin magneetti. Se onnistuu luomaan intensiivisen jännityksen ja kauhun ilmapiirin, mikä monelta elokuvalta jää haaveeksi."
Lasse Leipola, Vihreä Lanka 21.11.2008

"Stefan Nymanin esikoisromaani Anna online on muotopuhdas kauhuromaani, jonka päähenkilöt piinaantuvat hulluuden partaalle ja joiden maailma näyttäytyy vähitellen vääristyneenä. Kauhu on luotu taitavasti pienin keinoin."
Annamari Saure, Me Naiset 51-52/2008

"Nyman on sujuva kirjoittaja, ja kauhuaiheiden siirtäminen nykyaikaan on toteutettu tyylikkäästi."
Kaisa Ranta, Tähtivaeltaja 2008/4

"Päivällä luettu kuvitelma web-kamerassa näkyvästä hiippailijasta vaikutti itselläni niin visusti, että se muuttui yöllä painajaiseksi. Komea suoritus esikoisromaanilta."
Markku Soikkeli, Satakunnan Kansa 7.12.2008

"(...)sukkelasti ja mukaansatempaavasti tarina heiluttelee ja hämärtää verkkoviestien, unien ja arkitodellisuuden rajoja."
Heikki Ollikainen, Ruumiin Kulttuuri 2008/4

"Jos talven pimeinä kaipaa kunnon kummitusjuttua, Anna online täyttää tarpeen mainiolla tavalla. (...) Tämän kummitusjutun jälkimaku säilyy mielessä luovana ja raikkaana. Nyman on kuin taitava verhooja, joka muokkaa hyvärunkoisesta nojatuolista uudenlaisen yksilön."
Heidi Lakkala, Lapin Kansa 12.1.2009

"Nymanin tapa kirjoittaa on parhaimmillaan hyvinkin visuaalista, ja perinteisten kylmänväreiden ohella lukija alkaa pian kammota uuden sivun kääntämistä jostain kirjan uumenista silmille hyökkäävän naakkaparven pelossa."
Laura Leiwo, Hämeen Sanomat 28.1.2009

"Romaanissa Anna online on loistava idea. (...) Kirjoittajan esikoisteokseksi kirja on suorastaan luvattoman hyvä. Stefan Nymanista kuullaan vielä."
Antti Somero, Lukufiilis 1/2009