Mainio herra Iloinen
  • Kirjastoluokka L85.2
  • Alkuteos Den förträfflige herr Glad, Söderströms 
  • Sidottu, yliveto
  • 220 x 150 mm
  • 48 sivua
  • Graafinen suunnittelu ja nelivärikuvitus Linda Bondestam
  • Teos & Söderströms -sarja
  • ISBN 978-951-851-253-3

Mainio herra Iloinen

Ilmestynyt 30.3.2010

OSTAprinted book

Herra Iloinen on aina iloinen. Silloinkin kun muut tönivät häntä, hän sanoo vain anteeksi. Onhan kau­punki suuri ja naapureilla kiire muualle. Herra Iloinen ei saa unta ellei katsele tähtiä. Hän katselee niitä aivan yksin. Mutta eräänä päivänä joku muut­taa asumaan samaan kerrostaloon. Uuden asukkaan nimi on neiti Sitruuna, ja hän on kovin tuima ja äreä. Herra Iloinen haluaisi tutustua häneen!

Malin Kivelän ensimmäinen lastenkirja on hur­maava ja lakonisen hauska tarina siitä, miten löytää ystävän, unohtamatta tietenkään tähtiä tai leivoksia. Linda Bondestamin oivaltavat ja herkulliset kuvituk­set loistavat samaa välittömyyttä ja riemua kuin her­ra Iloinen itse. Henriikka Tavin käännös supersuosi­tusta kuvakirjasta tuo nyt myös suomenkielisille lap­sille pääsyn herra Iloisen ihastuttavan suoraan ja hy­väntahtoiseen maailmaan.

Suomen kirjataiteen komitea valitsi alkuteoksen Den förträfflige herr Gladin yhdeksi vuoden 2004 kauneimmista kirjoista. Kansainvälinen nuortenkirja­raati IBBY valitsi kirjan kuvituksen omalle kunnia­listalleen vuonna 2006. Kirjan pohjalta tehty näytel­mä sai ensi-iltansa Svenska Teaternissa syksyllä 2007. Herr Gladista on tehty myös kuunnelma Ruotsissa sekä käännös venäjäksi.

 

 Herra Iloisella oli tapana syödä leivonnaisia
kävellä rannalla ja antaa tuulen puhaltaa päähänsä
ruokkia ankkoja
pyydystää lumihiutaleita suuhunsa
astua jäätyneeseen lätäkköön niin että saappaiden alla rapsahteli tunnustella sormilla siloisia ja rosoisia paikkoja
katsella kun asiat sulavat hitaasti.

 

SULJE

"Malin Kivelän tarina herättelee kesän kynnyksellä. Herkullinen leivonnainen ja huoleton hymy tekevät kaverin varmasti iloiseksi sateisenakin päivänä. Eikä hymyä koskaan ole ympärillä liikaa."
4H-Pilke, Lukunurkka No:04/2010