Unilintu ja Uljas Sankari
  • Kirjastoluokka L85.2
  • Sidottu, yliveto
  • 210 x 270 mm
  • 48 sivua
  • Graafinen suunnittelu Emilia Ahonen
  • Nelivärikuvitus Virpi Talvitie
  • ISBN 978-951-851-224-3

Unilintu ja Uljas Sankari

Ilmestynyt 18.3.2010

OSTAprinted book

Kahdeksanvuotispäivänsä aattona pieni poika nukahtaa unelmaan ystävästä. Unessa pojasta tulee Uljas Sankari, joka nousee unilinnun selkään. Unilintu vie pojan yön maahan ja siellä Uljas Sankari tapaa ystävänsä Aatoksen. Pojilla on yön maassa tärkeä tehtävä: pahanunenlintu on ryöstänyt kuninkaanlinnan avaimen, jolla voi hallita unen valtakuntaa. Jos Uljas ja Aatos eivät saa avainta takaisin, kaikki kääntyy ylösalaisin, hyvästä tulee paha, oikeasta väärä ja koko yörauha on mennyttä. Mutta Uljas ja Aatos ovat rohkeita eivätkä koskaan jätä toisiaan pulaan!

Katri Tapolan ja Virpi Talvitien Unilintu ja Uljas Sankari on tarina ystävyydestä ja rohkeudesta. Se on täynnä unen yllätyksiä ja marssittaa esiin niin puhuvia patsaita, hovinarreja kuin itse kuorsaavan kuninkaankin. Tapolan viisas ja kiehtova tarina sekä Talvitien upea kuvitus kietovat pehmeästi unen ihmeelliseen maailmaan.

Unilintu on minun tuttuni. Unilintu tulee yön
maasta ja minä nousen sen selkään. Minä valitsen
mitä unta katson, sen taidon olen osannut pienestä
pitäen, sillä tiedän miten unilintua ohjataan. Minä
olen Uljas, Uljas Sankari, huomenna kahdeksan
vuotta. Minä saattelen unet kankaalle. Unet ovat
vähän kuin ilmaa, ne huokaavat ja kahahtavat, ne
tulevat ja menevät siiveniskujen myötä. Unet ovat
kevyitä kuvia. Puhallan kuviin hengen ja ne leijuvat
höyheninä sisälläni. Höyhenet kutittavat ja minä
kuulen oman nauruni. – Hyvästi laatikkotalo!
minä huikkaan ja kohoan aina vain korkeammalle
unilinnun selässä.

SULJE

"Satukuvakirja Unilintu ja Uljas sankari on taitavan ja idearikkaan naiskaksikon tiiviin yhteistyön onnistunut tulos. (...) Kirja tuntuu – unenomaisesta ja filosofisesta perussäikeestään huolimatta – mittatilauskirjalta ritarileikkeihin ja räväkkään taisteluun mieltyneille pojille!"
Päivi Heikkilä-Halttunen, Lastenkirjahylly.fi 1.4.2010

"Unilintu ja uljas sankari (Teos), Katri Tapolan ja Virpi Talvitien uusin yhteistyö, on huima matka unessa ja valveilla, ystävyyden ja rohkeuden ylistys. Hänen (Talvitien) huikea, hehkuva sinisensä hallitsee hallitsee useita aukeamia, mutta värikylläisessäkirjassa loistavat myös tiilenpunainen, oljen- ja leijonankeltainen: todellista värien ilotulitusta!"
Arja Kanerva, Virikkeitä 1/2011

"Kuva ja teksti pelaavat hienosti yhteen. Niitä värittää mystisen epätodellinen unenomaisuus, joka tuo  lisämausteensa myös kirjan taiteelliseen ilmaisuun."
Saara Harju, Savon Sanomat 28.7.2010