Diktaattori
  • LUOKITUS L85.2
  • SIDOTTU, 36 SIVUA
  • 135 × 233 MM
  • ALKUTEOS DIKTATORN (2009)
  • TEOS & SCHILDTS & SÖDERSTRÖMS -SARJA
  • GRAAFINEN SUUNNITTELU LINDA BONDESTAM
  • ISBN 978-951-851-486-5

Diktaattori

Ilmestynyt 31.8.2012

OSTAprinted book

Diktaattori on se, joka huutaa aina ”minä, minä, minä”, ja se joka ei osaa koskaan päättää ja joka ei suostu menemään unten maille. Diktaattoria ei saa pussata.

Ulf Stark on Ruotsin rakastetuimpia ja monipuolisimpia lastenkirjailijoita. Hän kertoo humoristisesti ja hellyydellä pienestä diktaattorista, joka pitää vanhempansa – ja muun maailman – otteessaan. Palkitun Linda Bondestamin upea ja riehakas kuvitus ammentaa iloisesti niin neuvostotapeteista kuin lapsen loputtomasta mielikuvituksesta.

Diktaattori on vallankumouksellinen lastenkirja, joka on saavuttanut suurta suosiota. Käännösoikeudet on myyty useaan maahan, Diktaattorin maailmanvalloitus voi alkaa!

»Kun diktaattori saapuu,
henkilökunta tervehtii häntä.
He ripustavat hänen päällysvaatteensa
koukkuun, jonka yläpuolella on banaaninkuva.
Siihen ei kukaan muu saa ripustaa vaatteitaan.
Mitä diktaattori sanoo heti ensi alkuun?
Hän sanoo: MINÄ TAHDON RUOKAA!
Silloin hän saa kaksi juustovoileipää
ja lautasellisen puuroa.
Hän syö voileivät.
Mutta ei puuroa.
Diktaattori ei pidä puurosta.

SULJE

"Stark on tiivistänyt uhmaikäisen olemuksen oivalliseen pakettiin, joka huvittaa aikuista ja tarjoaa lapselle mahdollisuuden samaistua."
Piia Latvala, Esse 2013/21

"Ruotsalaisen Ulf Starkin hellän humoristinen tarina kuvaa pientä poikaa, joka käskee, komentaa, hallitsee ja vallitsee kotona, mutta jonka on tarhassa pakko oppia, että ystäviä ei saa komentamalla. (--) Linda Bondestamin kuvitus on kerrassaan valloittava. Monet materiaalit ja tekniikat synnyttävät herkullisia aukeamia, jotka pursuavat yksityiskohtia ja värejä. Kirjan pieni koko viehättää."
Opettaja 50/2012

"Ulf Starkin hilpeää tarinointia värittää Linda Bondestamin iloisenkirjava kuvitus."
Maarit Kangas, Länsi-Suomi 1.11.2012

"Monipuolisen, ruotsalaisen Ulf Starkin teksti ja Linda Bondestamin kuvitus tukevat toisiaan. Vakava asia esitetään hauskasti."
Leena Ahlholm, Keskipohjanmaa 23.1.2013