Hyvää huomenta, Apo Apponen!
  • LUOKITUS L85.2
  • SIDOTTU, 48 SIVUA
  • 190 × 260 MM
  • KUVITUS: JUHANI KÄNKÄNEN
  • ISBN 978-951-851-884-9

Hyvää huomenta, Apo Apponen!

Ilmestynyt 1.10.2012

OSTAprinted book

Käsillä on ihan tavallinen aamu Apo Apposen elämässä – jos vain Käpälämäki-niminen aamuvirkku nelijalkainen saa jollain konstilla pojan hereille. Se nimittäin epäilee Aponkin nukkuvan koiranunta.

Unentokkurassa Apo törmää lavuaarin reunamailla Sinikkaan, sähköhammasharjan vaihtopäähän, joka äityy puhua pälpättämään suu vaahdossa. Kuplivasta hammaspesusta miten kuten toivuttuaan Apon on selviteltävä välinsä pitkävihaisen paidan kanssa. Kaiken kukkuraksi hillosilmäinen kaurapuuroukkeli Kaaro Puttila plätsähtää maisemiin ja alkaa sotkea aamiaispöytää oikein urakalla.

Hyvää huomenta, Apo Apposen! tapahtumat kumpuavat lapsiperheen elämänmenosta. Harmaudesta ei silti ole tietoakaan, vaan yksi jos toinenkin arkinen seikka saa selkäänsä mielikuvituksen siivet – ja välillä myös pikkuruiset sarvet ohimoilleen. Silloin tutuista asioista paljastuu hauskoja piirteitä ja outoja käänteitä.

Apo Apposen touhut ja tohinat ovat tuttuja kaikille lapsille, teksti on nauruhermoja kutkuttavaa seurattavaa päiväkoti-ikäisestä alkaen ja lyhyet kappaleet innoittavat koululaista/esikoululaista itseäänkin lukemaan.

 

SULJE

"Aivan ehdoton ostos pukinkonttiin. Aikuisen tekee mieli pyytää, että luetaanko uudestaan."
Jenni Heiti, Ilta-Sanomat 24.11.2012

"5/5 tähteä. "Juhani Känkänen on paitsi kirjoittanut tarinan myös kuvittanut sen humoristisesti. (--) Lyhyesti sanottuna: ihan holtittoman hauska kirja."
Jenni Utriainen, Metro 15.10.2012

"Känkäsen piirtämät ja kirjoittamat kommellukset ovat tuttua lapsiperheen aamuelämää, josta Apon havainnot ja oivallukset tekevät suurta seikkailua."
Sisko Nampajärvi, Opettaja 50/2012

"Apo Apposen aamussa sattuu ja tapahtuu. Kirja saa aikuisenkin hyvälle tuulelle."
Armi Suojanen, Keski-Uusimaa 5.1.2012

"Kirja puhuttelee huumorillaan monenikäisiä, ja niukan tekstinsä vuoksi se on myös mainio lukualokkaan kirja. (--) Erityisen riemastuttavia ovat perheen koira ja elollistetut esinehenkilöt Sinikka Suti, Kaaro Puttila ja Pitkävihainen paita. Perheen aamussa on silti myös lapsiperheen realismia."
Tuula Korolainen, Lapsemme 1/2013