15 - Matkalla kotiin
  • LUOKITUS 90.21
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 245 × 280 MM
  • 300 SIVUA
  • ULKOASU TSTO
  • TEKSTIT TOIMITTANUT LIISA JOKINEN
  • NELIVÄRIVALOKUVAT IVANA HELSINKI
  • ISBN 978Ž951Ž851Ž5480

15 - Matkalla kotiin

Ilmestynyt 26.9.2013

OSTAprinted book

Vuonna 1998 Paola ja Pirjo Suhonen perustivat Ivana Helsingin. Nyt Ivana Helsinki on Suomen kansainvälisesti tunnetuin taide-, muoti- ja elokuvamerkki, jolla on oma myymälänsä myös New Yorkissa. Paola Suhonen on ainoa suomalainen muotisuunnittelija, joka on päässyt sekä New Yorkin että Pariisin muotiviikkojen viralliseen näytöskalenteriin.

Ivana Helsinki ei ole ainoastaan vaatteita ja muotia, se on tarinoita ja slaavilaisen melankolista, kiehtovaa matkantekoa: mallistot linkittyvät Suhosen elämään ja kokemuksiin, ja jokaisen takaa löytyy kertomus.

15 – Matkalla kotiin on juhlakirja, jossa lähdetään Ivana Helsingin omin sanoin, kuvin ja ajatuksin matkalle läpi 30 malliston ja 15 vuoden. Visuaalisesti häikäisevän kirjan tekstit ovat sekä suomeksi että englanniksi, joten se on myös oiva tuliaiskirja skandinaavisesta muotoilusta ja Ivana Helsingin omaperäisestä ja rohkeasta visuaalisesta maailmasta kiinnostuneille. Samalla kirja on kurkistus Paola Suhosen tarinoihin, tapahtuneisiin ja kuviteltuihin – kaikkeen siihen, mitä 15 vuoden aikana on ehtinyt tapahtua.

Ala-asteen toisella luokalla pikkukouluamme kohtasi dramaattinen tapahtuma, joka vaivaa mieltäni edelleen. Eräänä syyspäivänä sairas fasaani eksyi koulun pihaan. Hoivasimme lintua viikon verran, kunnes se hakeutui kuolemaan ison kuusen alle. Koko koulu kerääntyi fasaanin hautajaisiin. Seuraavana aamuna meitä oli vastassa järkyttävä näky: fasaani oli kaivettu haudasta ja nyljetty koulun portaille. Tästä muistosta syntyi syksy/talvi 2007 -malliston Fasaani-kuosi. Mallistossa on kovuutta, julmuutta ja kauneutta: veitsiä, vakosamettia, silkkitunikoita.

SULJE

"- - Ivana Helsingin tähänastinen taival on uutuuskirjassa jaoteltu toimivasti eri vuosien mallistojen mukaan.  - - Merkin historian tärkeimmät tapahtumat on kirjassa nostettu otsikkomaisesti kuva-aukeamille. Niiden avulla pääseen jo pelkästään selailemalla kärryille siitä, ketkä maailmantähdet on nähty julkisuudessa Ivana Helsingin mekko yllään."
VIRPI NIEMISTÖ, ILKKA 3.10.2013 

"- -Ivana Helsinki on luonut vahvoja muotimuistoja jo 15 vuoden ajan. Matkalla kotiin -kirja kuvittaa selkeän polun, kuinka Paola Suhosen kotikutoisesta suomitytöstä on kasvanut itsevarma kosmopoliitti ja Ivana Helsingistä yksi Suomen kansainvälisesti tunnetuimmista muotimerkeistä."
OUTI HAKKARAINEN, SUURI KÄSITYÖLEHTI 11-12/2013 

"Lapsuuden muistikuvistaan Suhonen ammentaa jatkuvasti, kuten 15 - matkalla kotiin elävästi todistaa. Perhealbumien kuvat kitchiä tihkuvat matkamuistot ja mielessä välkkyvät näkymät lapsuuden ladoista ja muovisista retkiveneistä ovat Suhosen ehtymätön lähde. Hän liikkuu sulavasti läntisen ja slaavilaisen vaikutekentän rajapinnoilla asettumatta kumpaankaan lokeroon. Visuaalisesti näyttävän kirjansa tekstissä Suhonen puhuu seikkailusta, joka näyttäisi olevan hänelle kokopäivätyötä."
TOMMI AITIO, KAUPPALEHTI OPTIO 20/2013