Joulu on jo ovella, Apo Apponen!
  • LUOKITUS L84.2
  • SIDOTTU, NELIVÄRIKUVITUS
  • 190 X 260 MM
  • 50 SIVUA
  • ULKOASU JA KUVITUS
  • JUHANI KÄNKÄNEN
  • ISBN 978-951-851-817-7

Joulu on jo ovella, Apo Apponen!

Ilmestynyt 1.9.2013

OSTAprinted book

Joulu ei tulla tupsahdakaan niin äkkiä kuin Apo Apponen on kuvitellut. Ensin saapuvat lokakuun myrskytuulet ja mahtisateet, sekä marraskuun aamujen ihanasti risahtelevat jäälätäköt. Malttamaton Apo kaivaa joulukoristeet esiin, leipoo piparkakkulinnan ja säntää Hurjarinteen ruohopeitteiseen pulkkamäkeen odottamaan joulua – tai edes lunta. Joulun lähestyminen on kuitenkin ennen kaikkea yhdessäolon ja rakkauden aikaa, etenkin hillosilmäiselle kaurapuuroukkeli Kaaro Puttilalle, joka tapaa hurmaavan kanelintuoksuisen Emma Riisi-Puurouksen ja esittää parhaat tanssiliikkeensä. Monet hauskat ja vauhdikkaat talviset toimet helpottavat odotuksen tuskaa. Silti kaiken yllä leijuu Apon kieltä ja vanhempien korvia kuumottava kysymys: Onko jo joulu?

Joulu on jo ovella, Apo Apponen! on Juhani Känkäsen Apo-kirjojen toinen osa.

"Juhani Känkäsen luoma Apo Apponen hurmasi lapset ja aikuiset Hyvää huomenta, Apo Apponen -kirjalla 2012. (--) Tällä kertaa Apo odottaa joulua ja hartaasti odottaakin. Odotus on pitkä, sillä Apo kaivaa jouluvaloja esiin jo syksyn saiteilla ja saa vanhempansa hermoromahduksen partaalle (--). Känkäsen kirjoittamat hetken tapahtumat ovat jälleen hauskoja ja piirrosjälki rentoa, mutta ajateltua."
Armi Suojanen, Vantaan Sanomat 7.9.2013

"Puuhakkaan pikkufilosofin oivallukset riemastuttavat jo toisen kirjan verran. Kuvakirja tarjoaa hervottoman näkymän sitkeään jouluikävään."
Sisko Nanpajärvi, Opettaja 49/2013

"Apposen kanssa pääsee irti arjesta. Joulu on entistä jännittävämpi tämän punatukkaisen pikkupojan seurassa."
Eeva Kauppinen, Kaleva 24.12.2013