Parahin Jeeves - Jeeves-tarinoita 4
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 140 × 210 MM
  • ULKOASU CAMILLA PENTTI
  • SUOMENTANUT KAISA SIVENIUS
  • ISBN 978Ž951Ž851Ž5466

Parahin Jeeves - Jeeves-tarinoita 4

Ilmestynyt 24.10.2013

OSTAprinted book

Miljoonien rakastamat hahmot Bertie Wooster ja palvelijansa Jeeves ovat tuttuja sekä Wodehousen kirjoista että niistä tehdystä tv-sarjasta. Jeeves-tarinat kokoavat loistavan hauskat kertomukset suomenkielisiin niteisiin! Mukana on sekä aiemmin suomentamattomia että uudelleen suomennettuja kertomuksia. Tarinoiden päähenkilö, uusavuton ja katastrofialtis mutta hyväsydäminen Bertie Wooster selviytyy neuvokkaan herrasmiespalvelijansa Jeevesin avulla päivittäisistä kommelluksista.

Tällä kertaa hankaluuksia on näköpiirissä muun muassa siksi, että herrasmiespalvelijoiden – myös Jeevesin – Ganymedes junior -klubi edellyttää jäseniltään tietoja herrasmiehistä, joiden palveluksessa nämä ovat. Klubissa on tietoja toki Bertiestä, mutta myös tämän vanhasta kaverista Harold ”Pirtsa” Winshipistä, joka on ehdokkaana parlamenttiin. Auta armias, kun tiedot joutuvat vääriin käsiin! Apua, Jeeves!

– Nämä kananmunat, Jeeves, sanoin.

– Peräti hyviä. Suorastaan maukkaita.

– Niinkö?

– Täytyy olla auvoisten kanojen munimia. Ja kahvi on täydellistä. On myös muistettava kehua pekonia muutamin sanoin. Mahdatteko panna minussa merkille jotakin erityistä tänä aamuna?

– Vaikutatte hyväntuuliselta.

– Oikein, Jeeves. Olen tänään onnellinen.

– Sangen mukava kuulla.

– Voisi sanoa, että istun maailman valtaistuimella sateenkaari harteillani.

– Sangen tyydyttävä olotila.

– Mitä sanaa te aika ajoin käytättekään – se taisi alkaa eu…?

– Euforia kenties?

– Se juuri. Olen harvoin kokenut näin voimallista euforiaiskua. B-vitamiinia piripintaan asti, hyvä ettei yli läiky. Kuinka kauan tätä sitten jatkuu, onkin jo toinen juttu. Turhan usein kas käy niin, että juuri kun ihmisen ilo kuplii kuplivimmillaan, myrskypilvet aloittavat kasaantumistyönsä.

– Perin totta. Näin, kuinka moni aamu loistossaan hiveli vuorta hallitsijankatsein, nurmien vihreyttä suudellen, kullaten virrat, taivaan alkemisti; ja sitten antoi tuulen riepottaa pimeimmät pilvet taivaskasvoillensa ja piili hyljätyltä maailmalta, salassa väistyi länteen, himmeten.

– Prikulleen! huudahdin. – En olisi itse osannut paremmin sanoa.

SULJE

"- - Bertie Woosterilla ja hänen herrasmiespalvelijallaan Jeevesillä on miljoonia ystäviä ympäri maailmaa. Eikä ihme, sillä nämä vuosisadan alkupuolelle sijoittuneet tarinat ovat englantilaista huumoria parhaillaan. (--) Jeeves-tarinat ovat rentouttavaa ja mainiota luettavaa."
TUOMO SAARIKKO, AAMUPOSTI 30.11.2013