Kudottujen kujien kaupunki
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 x 207 mm
  • 240 sivua
  • ULKOASU JUSSI KAAKINEN
  • ISBN 978-951-851-593-0

Kudottujen kujien kaupunki

Ilmestynyt 6.10.2015

OSTAprinted book

Toistuvien tulvien piinaamalla saarella nuori kutoja Eliana löytää Seittien Talon pihasta vieraan nuoren naisen, jolta on leikattu kieli. Puhekyvyttömän naisen ihoon on kuitenkin kirjoitettu nimi. Elianan nimi. Tulvien pahetessa myös aiemmin tuntematon sairaus on alkanut vaivata niin kasveja, eläimiä kuin ihmisiäkin.

Saarta hallitseva neuvosto ei suostu tekemään mitään asian korjaamiseksi, mutta Eliana alkaa ymmärtää, että mykän naisen kutoma seinävaate kertoo tarinaa siitä, mitä tälle on tapahtunut ja kuinka Eliana liittyy koko saaren kohtaloon. Eliana joutuu toimimaan äärimmäisen varovaisesti, sillä hän kantaa mukanaan salaisuutta, jonka paljastuminen veisi hänet vääjäämättä Tahrattujen Taloon, josta ei ole paluuta: hän näkee unia.

Kudottujen kujien kaupunki on esikoisteoksellaan maailmanmainetta niittäneen Emmi Itärannan toinen romaani. Sen mestarillisesti kudottu juoni, syvä inhimillisyys ja tarkka, kaunis kieli näyttävät maailman joka on meillekin totta.

» Myöhemmin opin, ettei meripihkaan vangiksi jääneitä olentoja voi vapauttaa. Ne ovat menneisyyden kuvia, ajan ulkopuolelle pudonneita, ja se on niiden ainoa tapa olla olemassa. Kun kääntelen mennyttä silmieni edessä, ajattelen korentoa. Ajattelen läpikuultavaa kirkkautta, joka varjelee sitä ja vääristää sitä. Sen siivet eivät värähdä, se ei koskaan käännä tuntosarviaan. Silti, kun valo lävistää kiven uudesta kulmasta, se näyttää muuntuvan toiseksi. Ja kauan sitten pysähtyneeseen asentoon on jo kirjoitettu se, mikä tulee myöhemmin. Niin myös minun menneessäni kasvaa tämä nykyisyys jo sinä ensimmäisenä yönä, kun näen hänet. Hän makaa sileillä kivillä kasvot maata kohti, ja kestää hetken, ennen kuin ymmärrän, ettei hän ole kuollut. 

SULJE

"Itäranta punoo kiehtovista kulisseista ja hienosyisesti rakennetuista henkilöistä lumoavan kudelman, jossa inhimillinen kosketus lävistää villeimmätkin juonenkäänteet."
Toni Jerrman, Helsingin Sanomat

"Kudottujen kujien kaupunki on aivan ihmeellisen hieno romaani. Sen taidokkaasti punottu kudelma kietoo lukijan utuiseen ja mystiseen tunnelmaansa, ja Itärannan omaperäinen ja vahvasti symbolinen tarina lumoaa lukijan heti kirjan ensimmäisiltä sivuilta lähtien."
Sari Raunio, P.S. Rakastan kirjoja-blogi

"Emmi Itärannan uusi fantasiaromaani on maailmaltaan omaperäisempi ja syvällisempi kuin esikoiskirjan pohjoinen dystopia. Uusi romaani täyttää, sikäli, kansainvälisesti palkittuun kirjailijaan kohdistuneet odotukset." 
Markku Soikkeli, Aamulehti

"Itäranta kutoo taitavasti ainakin kolmenlaisia kudelmia teoksensa siteeksi. Pohjalla on vahva juoni, joka pitää lukijan sopivasti jännityksessä."
Ina Ruokolainen, Savon Sanomat

"Kudottujen kujien kaupunki on kiehtovasti kerrottu jännitystarina, johon sisältyy syviä totuuksia vallasta, vapaudenkaipuusta ja rakkauden voimasta."
Ritva Hellsten, Kymen Sanomat

"Emmi Itärannan toisen romaanin maailmasta ei tekisi millään mieli lähteä pois."
Jani Saxell, Parnasso (Kudottujen kujien kaupunki -kirja)

"Itäranta punoo kiehtovista kulisseista ja hienosyisesti rakennetuista henkilöistä lumoavan kudelman, jossa inhimillinen kosketus lävistää villeimmätkin juonenkäänteet. --Kirjailijan kauniisti väreilevät kielikuvat saavat lukijan maistelemaan sanoja, pysähtymään hetkiin ja niiden haikeansuloisiin tunnelmiin."
Helsingin Sanomat (Kudottujen kujien kaupunki -kirja)