Omiensa luo
  • LUOKITUS 84.2 SIDOTTU
  • SIDOTTU, 130 × 207 MM 
  • 336 SIVUA 
  • ULKOASU EEVALIINA RUSANEN/LE FILLE DESIGN 
  • ISBN 978-951-851-460-5

Omiensa luo

Ilmestynyt 28.4.2016

OSTAprinted book

On kauan sitten tuntemattomaan kadonnut isä. Ja on poika, joka etsii isänsä jälkiä – vain kadotakseen itsekin?

Komisario Lazlo Kempin saattamana Marc matkaa mustankeltaisen kiviaavikon poikki kohti päämäärää, jonka saavuttamista hän odottaa ja pelkää enemmän kuin mitään. Tasangon laidalla Kemp ohjaa jeepin ahtaaseen solaan korkeiden kiviseinämien väliin. Loppumatka vuoren uumeniin on kuljettava jalan. Marc ei ole milloinkaan ollut näillä seuduilla, mutta hän tajuaa tuntevansa paikan.

Toisessa romaanissaan Nyholm rakentaa taidokkaan ankaran maailman. Monikerroksinen, huimaavan jännittävä tarina etenee kauas outoihin, eksyttäviin maisemiin ja etäälle ajan päällekkäisiin kerroksiin. Omiensa luo kertoo oman elämänpolun etsimisen ohessa niin rakkaudesta kuin pökerryttävästä pahuudestakin. Taustalla kumisee suuren uhkan ukkonen, kun kaivosjätti saartaa pientä omalaatuista kylää ja sen viimeisiä, sinnikkäitä asukkaita.

He olivat lähteneet liikkeelle hyvissä ajoin ennen sarastusta ja ajaneet koko päivän. Vehreä vuoristomaisema oli jo kauan sitten vaihtunut mustankeltaiseen kiviaavikkoon, jonka keskellä aika ja paikka menettivät merkityksensä. Ilma oli raskasta hengittää ja se oli täynnä pienenpieniä hiekanjyviä, jotka löysivät tiensä kaikkialle ja saivat ihon tuntumaan suomuiselta. Oli niin kuuma, että ilmavirta ei viilentänyt oloa lainkaan. Silti hänen hikensä tuntui jääkylmältä.

SULJE

"Lätkätoimittaja Tuomas Nyholmin romaanissa ihmisoikeudet räjäytetään bisneksen tieltä."
Aamulehti (Omiensa luo -kirja)