Finnjävel
  • LUOKITUS 68.2
  • SIDOTTU, YLIVETO 270 × 375 MM 
  • 240 SIVUA 
  • ULKOASU KIMMO KIVILAHTI
  • VALOKUVAT NICO BACKSTRÖM
  • ISBN 978-951-851-762-0
  • Vuoden huiput –ehdokas 2016 (graafikko Kimmo Kivilahti, luova suunnittelu)

Finnjävel

Ilmestynyt 12.1.2017

OSTAprinted book

Helsingissä sijaitseva ravintola Finnjävel on monella tapaa ainutlaatuinen. Harvassa huippuravintolassa vieras saa eteensä luusoppaa ja savusilliä tai oman pienmeijerin valmistamaa piimää.
Finnjävel onkin kunnianosoitus suomalaiselle ruokakulttuurille, sen nykyään usein sivuutetuille ja halveksituillekin perinteille. Ravintolan keittiöpäälliköt Henri Alén ja Tommi Tuominen ovat Finnjävelin myötä palauttaneet suomalaiselle ruokaperinteelle sen ansaitseman arvostuksen.
Ravintola Finnjävel on elämys, ja niin Henri Alénin ja Annukka Oksasen luoma Finnjävel-kirjakin. Teoksessa kuvataan ravintolan arkea ja avataan suomalaisen ruokakulttuurin juuria. Nico Backströmin ottamissa upeissa kuvissa osansa saa myös ravintolan design: koko sisustus pöydistä laseihin ja
aterimiin on sekä suunniteltu että toteutettu Suomessa Finnjäveliä varten.
Ja se ruoka! Niin kuvista kuin resepteistäkin lukijalle avautuu aivan uudenlainen näkökulma arvokkaaseen ruokaperinteeseemme. Huippuravintolan huippureseptien lisäksi kirjasta löytyy jokaiselle kotikokille sopivia versioita Finnjävelin ruoista.

"Hyvä Suomi! Se on ensimmäinen ajatus, joka tulee mieleen sekä ravintolasta että kirjasta." Kira Gronow, Helsingin Sanomat 12.1.2017

"Monikiloinen, 266-sivuinen suomalaisen ruoan ylistysteos ei häpeile. Kokoa on – ja näköä. Kerrassaan mahtavaa!" Elisa Johansson, Viini-lehti 13.1.2017

"Lajissaan ainoan, aidosti suomalaisen fine dining -ravintolan komea keittokirja hekumoi kotimaisilla klassikkoannoksilla ja dekonstruoi niitä moderneilla keittiötekniikoilla yllättäviin muotoihin, makuihin ja yhdistelmiin." Kauppalehti Optio 13.3.2017