Kuningas Faravidin testamentti
  • LUOKITUS L84.2
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 140 × 190 MM 
  • 160 SIVUA 
  • ULKOASU JA KUVITUS:
  • EMMI JORMALAINEN
  • ISBN 978-951-851-693-7

Kuningas Faravidin testamentti - Sukelluslabradori Tufunus tutkii I

Ilmestynyt 12.8.2016

OSTAprinted book

Lasten Lukuvarkaus -palkintoehdokas 2017

Yhtenä elokuisena päivänä saapuu Ruot­sista kirje, joka päätyy vahingossa vää­rään osoitteeseen. Kirjan kertoja haluaa toimittaa postin perille, ja niin hän tutustuu sukelluslabradori Tufunukseen sekä tämän ystävään Marokseen. Kesäloma alkaa kääntyä tyystin uusille poluille, kun kolmikko ryhtyy yhdessä selvittämään muinaisen kuningas Faravidin testamentin arvoitusta.

Arvoituksen ratkaisemiseksi ystävykset saavat apua Erittäin Salaisen Poliisin edus­tajilta ja yllättäen tapaamaltaan nykyajan šamaanilta. Tutkimukset huipentuvat sukellusretkellä, jolla sankarimme on joutua hevoskoiran hampaisiin. Kun kaikesta tehdään yhteenvetoa, selviää ainakin se, että labradorin ruokakuppi on lähes aina tyhjä.

Emmi Jormalaisen mustavalkokuvitukset herät­tävät henkiin tarinan menneet kuninkaat ja noidat. Eläväinen ja rento viiva luo kirjaan jännittävän ja mystisen tunnelman.

Kuningas Faravidin testamentti on vauhdikas seikkailu niin lapsille kuin vanhemmille. Se on myös tutkimusmatkan kuvaus, jota haus­kempaa et ole lukenut. Samalla kirja käynnis­tää Sukelluslabradori Tufunus tutkii ­-sarjan.

»Rappukäytävässä seisoivat sortseihin ja T-paitaan pukeutuneet mies ja nainen. Toisella oli kädessään kori ja toisella vaalea kangaskassi. He näyttivät lomalaisilta, jotka olivat eksyneet matkallaan torille. Mutta lomalaisia he eivät olleet.

– Toimititko eilen postia sukelluslabradori Tufunukselle? kysyi nainen.

– Ky-kyllä, mutisin yllättyneenä vastaukseksi.

– Hyvä. Selvitimme katukameroiden avulla eilisen reittisi. Pahoittelemme sitä, mutta asiamme on tärkeä. Saammeko tulla sisään?

– Ja jos saamme, niin emme ole asunnossa käyneetkään, sillä asiamme on salainen, epäselvensi mies tilannetta.

Pyysin isää ja äitiä tulemaan eteiseen."

SULJE