Pikkuveli ja mainio harharetki
  • LUOKITUS L84.2
  • SIDOTTU, YLIVETO, 130 × 230 MM 
  • 48 SIVUA 
  • ULKOASU JA KUVITUS JUSSI KARJALAINEN
  • ISBN 978-951-851-676-0

Pikkuveli ja mainio harharetki

Ilmestynyt 19.4.2017

OSTAprinted book

Kreivitär Pitäjämäki ja Pikkuveli ovat suuren tutkimusmatkan kynnyksellä. Kotinurkilta alkava sademetsä on tuttu muun muassa Me ja sarvikuonot -aviisin kestolukijoille. Atraimin, kiikarein ja muutenkin viimeisen päälle varustautuneet tutkimusmatkailijat ovat valmiina viidakon pyhimpään. Heidän jalo tavoitteensa on löytää myyttinen Suonsilmärusettianakonda, kamala, vaarallinen jättiläiskäärme.

Luvassa on verenhimoisia suoleopardeja, kurnuttavia sammakoita, vuohiansa ja kaikenlaista vielä ihmeellisempää. Onneksi Pikkuveljellä on apunaan mukaan lyöttäytynyt tulitikkulaatikkoa pienempi apina ja tassullisessa talossa asuva mummo.

Pikkuveli ja mainio harharetki on tarina sisaruudesta ja mystisestä mangrove-ovesta, jonka saattaa löytää omalta takapihaltaan. Leena Parkkisen mielettömän hauska ja koskettava teksti sekä Jussi Karjalaisen uskomattomat kuvitukset tempaavat lukijan kuin lukijan mukaan seikkailuun, josta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu.

"Pikkuveljen kengät riippuivat nauhoistaan
oksantyngässä aivan hänen päänsä vieressä.
Hän työnsi kätensä vasempaan kenkään ja tunnusteli.
Puussa oli pimeää ja hiljaista. Suo pulputti.
Äkkiä hänen kätensä osui johonkin lämpimään ja
pehmeään, ihan kuin pieneen turkiskaulukseen...
Se tuntui oikeastaan melko mukavalta, Pikkuveli
ajatteli. Mutta samassa oivalluksen aalto iski
hänen lävitseen. Se lämmin ja pehmeä LIIKKUI.
Pikkuveli vetäisi kätensä pois, mutta liian myöhään.
Hän tunsi nipistyksen etusormessaan, yritti kiireesti
ravistella kättään, menetti tasapainonsa oksalla ja
HUPS.
KRIP
KRUP
KRUTS
KROP
AUUH
AAAA"

SULJE

"On hauskaa lukea lastenkirjaa, joka nousee arkisen nyhjäyksen yläpuolelle ja ottaa kaiken ilon irti lapsen kyvystä luoda leikin avulla mielikuvitusmaailmoja. Olin jo unohtanut, miltä se tuntui. -- Parkkisen kieli on rikasta ja viihdyttävää, hahmot herkullisia. Jussi Karjalaisen kuvitukset vangitsevat hienosti kirjan jännittävän tunnelman." Lastut -lastenkulttuuriblogi 31.5.2017

"Hyvä lastenkirja ei aliarvioi lasta. Hyvä lastenkirja tarjoaa lukijalleen outoja maita ja leikin totista logiikkaa. Aikuinenkin lukee sellaisen kirjan mielellään. Juuri sellainen lastenkirja on kirjailija Leena Parkkisen ja kuvittaja Jussi Karjalaisen Pikkuveli ja mainio harharetki." Kainuun Sanomat 5/2017