Selvät sävelet, Jeeves - Jeeves-tarinoita 6
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, 140 × 212 MM 
  • 445 SIVUA 
  • ULKOASU CAMILLA PENTTI
  • SUOMENTANUT KAISA SIVENIUS
  • ISBN 978-951-851-803-0

Selvät sävelet, Jeeves - Jeeves-tarinoita 6

Ilmestynyt 25.10.2017

OSTAprinted book

P. G. Wodehousen riemukkaat Jeeves-tarinat jatkuvat jälleen! Sarjan kuudennen niteen päätarina "Tädit eivät ole herrasmiehiä" alkaa, kun Bertie löytää rinnastaan vaaleanpunaisia laikkuja. Päästäkseen niistä eroon hän päättää lähestyä E. Jimpson Murgatroydia, joka on aiemminkin hoitanut menestyksekkäästi vastaavat täplät tiehensä. Hoito kuitenkin edellyttää Bertien vetäytymistä hiljaiseloon maaseudulle.

Siirtymä Somersetiin ei suju kommelluksitta. Samaa soppaa hämmentää kaksi kilpahevosten omistajaa, joiden hevoset kuten isäntänsäkin ovat keskinäisessä kilvoitteluasemassa.

Tilanne tukaloituu kun Dahlia-täti päättää hevosvedon voittaakseen kaappauttaa toisen hevosen lemmikkikissan. Päälle päätteeksi kihlapari ajautuu välirikkoon aiheuttaen lisäahdinkoa Bertielle, joka päätyy morsion naimahalujen kohteeksi. Lopulta vain Jeeves voi palauttaa asiat niille kuuluville tolille.

"Te tupakoitte liikaa. Valvotte liian myöhään. Ette liiku tarpeeksi. Tuossa iässä teidän kuuluisi pelata rugbya vanhojen koulukavereiden seurassa.

– Minun koulussani ei pelattu rugbya.

– Mitä koulua te kävitte?

– Etonia.

– Jaaha, hän sanoi ja kuulosti siltä, että tohtori ei enimmin perustanut Etonista. – Se selittää. Aivan kuten sanoin. Kohtelette terveyttänne monin tavoin kaltoin. Täydellinen romahdus voi tapahtua minä hetkenä hyvänsä.

– Minä hetkenä hyvänsäkö? Ääneni värisi.

– Minä hetkenä hyvänsä. Ellette...

– Ellen? Vihdoinkin, ajattelin, asiaa.

– Ellette luovu epäterveellisestä lontoolaiselämästänne. Muuttakaa maalle. Hengittäkää puhdasta ilmaa. Käykää ajoissa nukkumaan. Ja liikkukaa runsaasti. Jos ette toimi niin kuin sanon, en vastaa seurauksista.

Kauhistuin. Kun lääkäri, vaikka viiksekäskin, sanoo, ettei vastaa seurauksista, puhe on painavaa. En kuitenkaan vaipunut epätoivoon, sillä mieleeni oli välähtänyt keino, jolla noudattaa hänen neuvojaan ilman kohtuutonta vaivaa. Sellainen mieli Bertram Woosterilla on. Nopea hoksaamaan.

– Auttaisiko, jos lähtisin tätini luo Worcestershireen? kysyin.""

SULJE