Yleisö
  • LUOKITUS 82.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI, 148 × 207 MM 
  • 80 SIVUA 
  • ULKOASU MARKUS PYÖRÄLÄ
  • ISBN 978-951-851-796-5

Yleisö

Ilmestyy 27.9.2017

OSTAprinted book

Eino Santasen Raha-trilogian toinen osa Yleisö on mestarillinen ajankuva talouden, some-edustamisen ja teknologian läpäisemästä elämästämme. Sen erilaisia ilmaisun muotoja hyödyntävä hybridirunous laajentaa kirjallisen taiteen rajoja ennennäkemättömillä tavoilla.

Kirjan musikaalisissa runoissa kohdataan robotiksi muuttunut vapauden lintu, selfiet muuttuvat kuolleiden kuviksi ja rahasta on tullut satavuotiaan yhteiskuntamme ainoa virallinen kieli, jonka äärelle me kokoonnumme ja jonka avulla muodostamme ajatuksemme. Yleisö jatkaa Tekniikan maailmat -teoksessa esiteltyä käsitetaiteellista Setelirunoushanketta. Kirjan luku "06122017" koostuu skannatuista 20 euron setelirahoista, joihin on kirjoituskoneella, korjauslakalla ja polttamalla laadittu suomalaisen yhteiskunnan rahasuhdetta käsitteleviä vahvan visuaalisia runoja.

Yleisö-teoksen runous ja siihen värillisenä skannattu setelirunous laajenevat myös elokuva- ja tanssitaiteen piiriin. Setelirunoihin pohjaava Susanna Kuparisen ja Anna Paavilaisen lyhytelokuva julkaistaan Suomen satavuotispäivänä 6.12.2017 Teoksen nettialustoilla. Yleisön runoihin perustuva Valtteri Raekallion ja Santasen immersiivinen tanssiteos saa ensi-iltansa 2018. Aiemmin kaksikko on luonut yhteistyössä palkitun tanssiteoksen Edustaja, joka perustui Tekniikan maailmojen runoihin.

"nousin ylös

oli kevät

tai puhelimen ruutu elävänä levällään

oli kevät

julkaisin sen

vedin parempaa kuvaa huonomman päälle ––"

SULJE