Minna! – Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot
  • LUOKITUS 85.2
  • SIDOTTU, NELIVÄRIKUVITUS
  • 240 × 300 MM
  • 40 SIVUA
  • ULKOASU JA KUVITUS SANNA PELLICCIONI
  • ISBN 978-951-851-837-5

Minna! – Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot

Ilmestynyt 27.9.2018

OSTAprinted bookebook

Leena Virtasen kirjoittama ja Sanna Pelliccionin kuvittama lasten tietokirja MINNA! julkaistaan lokakuun alussa vauhdittamaan vuoden 2019 Minna Canth -juhlintaa. Canthin syntymästä tulee 19.3.2019 kuluneeksi 175 vuotta.

Kirja nostaa upeasti esiin historiamme supernaisen. Miltä näyttää lapsen silmin Minnan puuhakas päivä Kuopiossa vuonna 1888? Mitä voisimme oppia ja opettaa Minna Canthin aatteista nykyäänkin?

Leena Virtasen eläväisen innostava teksti ja Sanna Pelliccionin hurmaavat kuvat johdattavat niin pienet kuin suuremmatkin lukijat pohtimaan ja edistämään tasa-arvoa ja ihmisarvoa. Kirja käynnistää samalla Teoksen Suomen supernaisia -kirjasarjan.

"Kuka on tämä kiltin näköinen nainen, jolla on pyöreät ystävälliset kasvot?

Minna Canth on yksi Suomen tärkeimmistä kirjailijoista ja ensimmäisiä, jotka kirjoittavat suomeksi. Aikaisemmin suomalaiset kirjailijat ovat kirjoittaneet ruotsin kielellä.

Minna on paljon muutakin, eikä hän ole aina niin kiltti miltä näyttää. Minna haluaa muuttaa maailmaa, eikä se sovi niille, joiden mielestä sen pitää pysyä ennallaan.

Minna puolustaa köyhiä, joista juuri kukaan ei välitä, ja kannustaa naisia, jotka eivät vielä saa edes äänestää ja joista vain harva pääsee opiskelemaan.

Minna on seitsemän lapsen tarmokas yksinhuoltajaäiti, hän pyörittää kauppaansa, kirjoittaa näytelmiä, kirjoja ja lehtijuttuja. Melkoinen supernainen siis!

Minna taistelee tasa-arvon puolesta. Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Minnan aikana siitä ollaan vielä kovin kaukana."

SULJE

"Ansioituneen ja rakastetun Sanna Pelliccionin ilmeikäs ja oivaltava kuvitus tekee tie- tokirjasta lumoavan kokemuksen. Kuvitus nivoutuu saumattomasti yhteen tekstin kanssa."
Suvi Ratinen, Hämeen Sanomat 20.11.2018

"Alkavaa Minna Canthin juhlavuotta muistetaan monin uusin kirjoin. Näyttävin lienee kuvakirja Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot (Teos). Leena Virtasen kertomus Canthin päivästä sisältää tietoa tasaarvon edistäjän aikaansaannoksista. Runsaat lainaukset tuotannosta tuovat ryhtiä. Virtasen ja kuvittaja Sanna Pelliccionin Canth on elämäniloinen ja elinvoimainen tahtonainen."
Outi Hytönen, Suomen Kuvalehti 4.1.2019

"Kuvakirja Minna Canthista avaa monisyisesti salonkirouvan ja yhteiskunnallisen vaikuttajan elämän."
Minna Yli-Karjanmaa, Keskisuomalainen 17.12.2018

"Minna! on kaiken kaikkiaan erittäin onnistunut tietokirja, joka tarttuu aiheeseensa suurella sydämellä, jatkoa kiitos!"
Outi Hytönen, Suomen Kuvalehti 10.11.2018