Seitkyt soikoon! – Opas hyvään elämään
  • LUOKITUS 59.8
  • SIDOTTU, MUSTAVALKOKUVITUS
  • 135 × 210 MM
  • 240 SIVUA
  • ULKOASU JENNI SAARI
  • ALKUTEOS SOD 70! THE GUIDE TO LIVING WELL (BLOOMSBURY, 2015)
  • SUOMENTANUT SUSANNA PAARMA
  • ISBN 978-951-851-889-4

Seitkyt soikoon! – Opas hyvään elämään

Ilmestynyt 4.10.2018

OSTAprinted book

Seitkyt soikoon!


Kun vaan huolehdit kunnostasi ja pidät aivosolut liikkeellä, edessä voi hyvinkin olla täysipainoinen ja aktiivinen elämä aina yhdeksänkymppiseksi asti ellei pidemmällekin. Tämä kirja kertoo, miten se tapahtuu.

Monet täyttävät seitsemänkymmentä ikääntymistä koskevien, kielteistenkin ennakkoluulojen vallassa. Tietysti ikääntyminen tuo mukanaan monenlaisia kysymyksiä ja ongelmiakin, mutta monia vaikeuksia voi lykätä tai jopa kokonaan torjua – ne kun eivät välttämättä johdu niinkään ikääntymisestä, vaan fyysisen kunnon heikkenemisestä, estettävissä olevista sairauksista ja väärästä asenteesta.

Karista siis ennakkoluulot mielestäsi! Ota seitsemänkymppisesi vastaan avosylin ja kaikki irti tulevista vuosista tähän kirjaan koottujen konkreettisten ohjeiden ja neuvojen avulla. Seitkyt soikoon! on täynnä ideoita niin ruumiin kuin mielenkin kunnon ja terveyden ylläpitämiseksi.

"Fyysisen vanhenemisen, sairauksien ja kunnon heikkenemisen kolmikon lisäksi vaikeuksia tuottaa usein vielä neljäskin tekijä – sosiaalinen ja psykologinen puoli. Aivan liian monet uskovat vakaasti, että vanhenemisen prosessit väistämättä tekevät ihmisestä hitaamman ja varovaisemman, vähemmän kiinnostuneen tästä hetkestä ja enemmän "menneiden hyvien aikojen" perään haikailevan. Tunnemme kaikki tällaisia ihmisiä mutta heidän asenteensa on todennäköisesti ollut muita negatiivisempi ja pessimistisempi aina. Vallitsevat negatiiviset stereotypiat ovat itse asiassa muutamien ikääntymisen tuomien muutosten ja niistä muodostuvan masennuksen syy.

Stereotypioiden edessä ei tarvitse kumartaa. Miksi antaisimme menneiden sukupolvien vanhentuneiden oppien ja käsitysten vaikuttaa itseemme? Nyt on nyt ja on aika ryhtyä tekoihin! Ihmiselon loppuvuodet eivät ole pelkkää lopun odottelua – rappio ei ole ehdoton juttu! Itse asiassa mitä vanhemmaksi ihminen varttuu, sitä enemmän hän tarvitsee positiivista henkistä asennetta ja positiivisia tekoja."

SULJE