Vallanjano
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 × 207 MM 
  • 320 SIVUA 
  • ULKOASU MIKA TUOMINEN
  • ISBN 978-951-851-899-3

Vallanjano

Ilmestynyt 19.7.2018

OSTAprinted bookebook

Kuusi juristia tulee valituksi samoissa vaaleissa eduskuntaan. Kokoomuksen Tom Rukola ja Jouni Pakaslahti, demareiden Jari Sunila, keskustan Helena Maaranen, vihreiden Sanna Hollo ja perussuomalaisten Kustaa Palo pääsevät aloittamaan työnsä hyvistä asemista. He ovat eri vaalipiireistä, eivät juuri tunne toisiaan, mutta heitä yhdistää halu päästä pitkälle.

Nopeasti jokainen oppii, että politiikka ei ole kilttejä ihmisiä varten. Menneisyyden tarinat ja salaisuudet, nykyisyyden valtapeli ja yhä rankemmaksi käyvä oman nahan pelastaminen alkavat kaivertaa ihmisten ja päivänpolitiikan tapahtumia. Inhmilliset heikkoudet, himo, pelko ja epäonnistumiset, niin ikään rakastumiset ja jopa rikokset eivät ole politiikassa vieraita. Konkariedustajien ja uusien tulokkaiden välillä on suuri ero, ja suhteet mediaan, yritysmaailmaan ja oikeusoppineisiin ovat myös oma lukunsa.

Vallanjano on poliittinen jännitysromaani, hurja kirja vallan juovuttamista ihmisistä ja eduskuntamme pylväiden taakse verhotuista salaisuuksista. Kirjailijan tarkasti tuntemat faktat ja käytännöt sekoittuvat fiktion juonikierteisiin. Kukaan ei ole koskaan kuvannut suomalaista poliitiikka näin, eikä kukaan tunne sen kaikkia puolia kuten Häkämies.

"Viimeinen taisto käydään maasta, Laatunen ajattelee ja katsoo radan asfalttia, lähtöalueen Šakkiruudukkoa, varikkopilttuuta ja valvontatornia, vihreätä seinää radan laidoilla. Tämä aika on paras ja pahin, tässä on kasvualue, tästä metsästä raha vielä kiinnostuu, ei se idässä pitkään jaksa. Koivukylästä ei tule Tapiolaa, siitä ei saa rakennettua satua. Tällä puolella on tilaa helminauhakaupungille ja kaupunkifantasioille. Pitää olla väyliä, jotta voi liikkua ja Helsingistä kohoaa väyliä kuin sormia. Päärata on nimetön, tämä on keskisormi, se tulee Myyrmäen ja Martinlaakson läpi Keimolaan ja Kivistöön ja lentoasemalle ja tunkeutuu lopulta kaavoittajien ja jarrumiesten perseeseen. Yhtäkkiä kaikki näyttää Heikki Laatuselle täysin selvältä."

SULJE

"Kirja pureutuu uusien poliitikkojen mielihaluihin, onnistumisiin ja vakavaa turhautumista aiheuttaviin epäonnistumisiin sekä yhteiskunnan tehtävissä että yksityiselämässä. Vallanjanon esityslista on monipuolinen."
Uudenkaupungin Sanomat 11.8.2018

"Vallanjano antaa uskottavan todistuksen riviparlamentaarikon työstä mutta myös puolueiden keskinäissuhteista, vieläpä viihdyttävästi."
Tommi Aitio, Kauppalehti 27.8.2018

"Kirjaa lukee hymyssä suin --. Vai tuleekohan tälle jatkoa? Edellytykset on. Ja kiinnostusta varmasti lukijakunnassa piisaa."
Seppo Paajanen, Etelä-Saimaa 26.8.2018

"Häkämies osaa sotkea faktaa ja fik­tiota niin, että Vallanjanon juonikiemu­rat jaksavat vetää ihanasti mukaansa."
Heikki Haapavaara, Kauppalehti 12.9.2018