Villojen kukat
  • LUOKITUS 85.2
  • SIDOTTU, NELIVÄRIKUVITUS
  • 190 × 260 MM
  • 48 SIVUA
  • ULKOASU JENNI SAARI
  • ISBN 978-951-851-860-3

Villojen kukat

Ilmestynyt 3.10.2018

OSTAprinted book

Tulppaani asuu pikkuisella vehreällä puutaloalueella keskellä harmaata kaupunkia. Hiekkatien laitaa varvastelee eräänä päivänä tummasilmäinen tyttö, joka puhuu kummasti. Hän on nimeltään Ruusu ja on muuttanut juuri äitinsä kanssa Lapista etelään. Kesän ajattomien leikkien ja naurun räkätyksen täyttämä ystävyys syttyy heti.

Kaksikko ei kaihda hurjia haasteita: Kapellimestari Kajanne on nimittäin hävittänyt tahtipuikkonsa ja Villojen kesäjuhlat ovat vaarassa. Vielä suuremmassa vaarassa on puutaloalueen olemassaolo, kaupungin virkamies- ja nainen kun nuuskivat kulmilla ja haluavat rakentaa paikalle tietä ja betonia.

Ystävyyttä, anarkiaa, yhteisöllisyyttä ja kesän idylliä raikkaasti uhkuva tarina Tulppaanista ja Ruususta on kiitetyn kirjailijan Pia Pesosen ensimmäinen lastenkirja. Sen vahva, hauska ja moniulotteinen kielellinen vauhti hurmaa ja vangitsee. Petri Makkosen luoma visuaalinen maailma syventää tyttöjen ja tapahtumapaikkojen suhteita villisti ja valtavan ilmaisuvoimaisesti. Kirja on arvostetun kuvataiteilijan ensimmäinen kirjan kuvitustyö.

Villojen kukat on kesän ja ystävyyden riemua. Kirja siitä miten rokataan ja miten ihanalta tuntuu olla yhdessä ja yksin vapaa.

""Pian tullaan Tulppaanin kotioven eteen. Pikkuisen pihan perällä seisoo sievä huvimaja ja sen terassilla päivätorkkuvat kameli, barbi ja nalle. Olentojen unet ovat nyt vaarassa, sillä aivan Villojen vieressä kulkee edellä mainittu kammottava moottoritie, tietulliton Länsiväylä, kohti länttä ja kallista kaupunkia. Sitä pitkin johtajat suhaavat hienoilla autoillaan firmaansa ja likaavat Helsingin ilman. Sitä pitkin bussit kuljettavat tavallisia ihmisiä töihin ja takaisin. Ja sen kautta rekat rahtaavat ruokaa, autoja ja pesukoneita Venäjälle. Espoolaiset eivät halua Länsiväylälle tietulleja, koska autolla ajamisesta pitäisi maksaa ja sen jälkeen ne siirtyisivät ajelemaan veneillä Helsinkiin. Meri ruuhkautuisi.

Tulppaani nostaa alushousujaan ylemmäs.
– Sitten kun Länsiväylä ja dösät hiljenevät, mä lopetan leikin ja menen nukkumaan.
– Mitkä dösät?
– Dösä on bussi eli linja-auto.
– Siis linkkari.
– Öö. Siis linkkuveitsi?
– Eikä kun linja-auto. Lapissa sanotaan linkkari.Vaikka ollaan eriä, ollaan vähän samoja. Tyttöjä ainakin ollaan. Ja kukkia."

SULJE