Ystäväni Natalia
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 115 × 185 MM 
  • 240 SIVUA 
  • ULKOASU JUSSI KARJALAINEN
  • ISBN 978-951-851-801-6

Ystäväni Natalia

Ilmestynyt 15.3.2019

OSTAprinted bookebook

Laura Lindstedtin kolmas romaani Ystäväni Natalia kertoo naisesta, joka aloittaa intensiivisen terapian ratkaistakseen seksuaalielämänsä ongelmat. ”Nataliaksi” nimeämänsä potilaan tarinaa kertoo terapeutti. Hän teetättää Natalialla vapaaseen assosiaatioon pohjautuvia harjoitteita kehittämänsä metodin avulla: ”Kaivamme esiin erilaisia kerrostumia ja kerrostamme lisää. Kerrostamme niin kauan ja niin hartaasti, että se mikä sinua jäytää ja satuttaa kadottaa voimansa.” 

Kuvataidetta, filosofiaa, kirjallisuutta, lapsuusmuistoja ja eroottisia kokemuksia hyödyntävät harjoitteet villiinnyttävät Natalian. Hän alkaa nauttia terapiasta, ehkä jopa liikaa. 

Ystäväni Natalia tutkii koukuttavasti vallankäyttöä, identiteetin rakentumista ja kertomusten voimaa. Romaani tarkastelee halua ja sen kaunokirjallista esittämistä poikkeuksellisen suoraan. Mitä peitetään silloin kun kaikki paljastetaan? Kenellä on valta kertoa? Palkitun ja ylistetyn kirjailijan uutuusromaani on kevään tapaus. 

 

"Niin Natalia alkoi kertoa, mikä häntä vaivasi. Hänen ihastuttavat rakastettunsa olivat hänen myrkyllisin ongelmansa, samalla kun he olivat hänen elämänsä suola, sokeri, marsipaani, umami. ’He ovat poissa, mutta he ovat päässäni’, Natalia sanoi. ’He ovat jollain perustavalla tavalla poissa, vaikka olisivat kanssani. Vaikka olisivat sisälläni! Mitä enemmän heitä suutelen, sitä vähemmän he ovat siinä. Ja sitten he ovat taas poissa. He kävelevät ovesta ulos, lähtevät töihinsä, koteihinsa, vaimojensa luokse, koiriensa luokse, kuka minnekin. Minun aivoni alkavat loihtia esiin erilaisia asetelmia, joihin heitä ripustan. Ja itseni heihin, tietysti. Minä olen aina siellä mukana, keskellä, minuun työnnytään kaikista mahdollisista aukoista ja minä täytyn, mutta se ei lopu koskaan, ja minun pääni tulee kipeäksi. Eikä minuun mahdu yhtään järjellistä, edistyksellistä ajatusta, koska pääni on täynnä näitä rakastettuja. Jotka ovat poissa. Minuun ei mahdu tietoa, en opi mitään vaan tulen päivä päivältä tyhmemmäksi, koska rakastettuni mylläävät minussa.’” 

SULJE