Ellen!
  • LUOKITUS 85.2
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 140 × 290 MM
  • 40 SIVUA
  • ULKOASU JA KUVITUS: SANNA PELLICCIONI
  • ISBN 978-951-851-951-8

Ellen!

Ilmestynyt 26.8.2019

OSTAprinted book

Ellen on vasta nuori nainen, mutta hän tietää jo, että hän haluaa olla taiteilija. Ellen tietää myös, että hän on siinä hyvä. Että kukaan muu ei näe maailmaa niin kuin hän. ”Taulun nimeksi tulee Kaiku. Kun sitä katsoo, voi melkein kuulla tytön kirkkaan äänen, joka palaa kaikuna takaisin hänen luokseen. Tyttö sulautuu maisemaan kuin olisi sen sylissä.”

Ellen! on kuvitettu elämäkerta suomalaisesta taiteilijasta ja naisesta, joka eli itsenäisen elämän ja toi suomalaiseen kuvataiteeseen uudet värit. Kirjassa Ellen kalastaa miesten vaatteissa Muroleessa kosken rannalla, istuu Firenzen kahvilassa ja matkustaa sodan jaloista Euroopan läpi.

Kirja on jatkoa Suomen supernaisia –lastenkirjasarjalle, jonka ensimmäinen osa kertoi Minna Canthista. Sen on kuvittanut Sanna Pelliccioni ja kirjoittanut Leena Virtanen. Minna! –kirja valittiin yhdeksi vuoden 2018 kauneimmista kirjoista.

 

SULJE

"Vaikka teos on pelkistetty ja niukkasanainen, siitä löytyy pähkinänkuoressa kaikki oleellinen ja enemmänkin. Virtanen on käynyt tarkkaan läpi Thesleffin elämää miettien, mitä kuvakirjaan ottaa mukaan. Yksi tärkeimpiä asioita on isän kannustava suhtautuminen. Sanna Pelliccionin kuvitus heijastaa Thesleffin värimaailmaa, herkkiä värejä ja siveltimen vetoja. Kirja on erinomainen lapsille ja nuorille, jotka haluavat tutustua taiteilijaan ja hänen elämäänsä."
Marja Welin, Etelä-Suomen Sanomat 25.11.2019