Kaikki elävä
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 140 × 200 MM
  • 613 SIVUA
  • ULKOASU Jenni Saari
  • ISBN 978-951-851-917-4

Kaikki elävä

Ilmestynyt 3.10.2019

OSTAprinted book

Aura, Ellen, Alan. Yksi teini-ikäinen, joka täydellisellä aurinkolomalla joutuu todistamaan unelmamiehen raakuuden. Teini-ikäisen äiti, joka valvoo tyttärensä vierellä sairaalassa tämän vaivuttua täyteen sanattomuuteen. Piileskelevä paperiton, joka elää tuntemattomien ihmisten hyväntahtoisuuden varassa. 

Riikka Pelon romaani Kaikki elävä ammentaa niin myyteistä, ruumiin paljaasta kielestä kuin nyky-yhteiskunnan ulos sulkevasta voimasta. Pelolla on ainutlaatuinen taito etsiä ja löytää ääni sille ihmisyydelle, joka ei ole uhrattavissa. Miten näkyä, jos on näkymätön, miten puhua, jos on mykkä? Kuinka puhuvat toisilleen Aura ja pakkopalautusprosessiin joutuva Alan, joka päätyy tekemään äänettömyydestään karmaisevan totta? 

Kaikessa vavahduttavuudessaan ja hädänalaisuudessaan romaani avautuu myös uudelle. Toisenlainen yhteisö on mahdollinen, toisenlainen kieli. Kaikki elävä on suuri teos ihmisen arvosta.

 

 

SULJE

"Välillä kirja oli laitettava sivuun; piti keskittyä nauttimaan kirkkaista lauseista, tai sitten tarinan pakahduttavuus pakotti hetkeksi vain hengittelemään. Finlandialla vuonna 2013 palkittu Pelo totisesti osaa luoda maailmoja. (--) Kaikki elävä on yksi kotimaisen kirjasyksyn helmistä. Humaani puheenvuoro ihmisyyden ja myötätunnon puolesta; järisyttävän suuri romaani."
Johanna Suominen, Karjalainen 25.11.2019

"Finlandia-palkinnon vuonna 2013 romaanillaan Jokapäiväinen elämämme saanut Pelo on varma kielenkäyttäjä. Hänen hengästyttävä, rönsyilevä, sanoilla leikittelevä tapansa kirjoittaa venyttää teokseen pituutta, ja romaaniin onkin kertynyt sivuja yli kuusisataa. Painavien aiheiden painavat sanat nitovat yhteen tarinan, joka ajankohtaisuudessaan riipaisee syvältä."
HS, Me Naiset 28.11.2019

"Ulkopuolisuuden ja ihmisoikeuksien kieltämisen tematiikka on tuttua Pelon aiemmista teoksista. Nyt hän tuo nämä teemat nykypäivään ajankohtaisten henkilöhahmojen avulla. Pelon teoksen hienous piilee tajunnanvirtamaisessa kerronnassa. Teoksen kipeistä aiheista huolimatta valoisa ydinsanoma – empatia kaikkea elävää kohtaan – pitää pintansa."
Anniina Rintala, Anna 4.12.2019