Aikuisia ihmisiä
  • LUOKITUS 84.2
  • SIDOTTU, SUOJAPAPERI
  • 130 × 207 MM
  • 320 SIVUA
  • ULKOASU Jenni Saari
  • ISBN 978-952-363-027-7

Aikuisia ihmisiä

Ilmestynyt 16.3.2020

OSTAprinted bookebook

Suomen paras komediakirjoittaja ei saa komediaa pysähtymään, identiteetin keinotekoisuutta tutkiva kuvataiteilija työskentelee puolisalaa somistajana, ydinperhearjen tavallisuuden väsyttämä kääntäjä päätyy rakastumaan ihan tavalliseen ihmiseen... 

Aikuisia ihmisiä kuvaa päähenkilöidensä kautta tiettyä elämänvaihetta ja suomalaista kulttuurielämää ihanan nurjasti. Ihaillut tai sellaiseksi pyrkivät ihmiset painivat ennen kaikkea parisuhteiden, perhesuhteiden ja sivusuhteiden kanssa. Suunnilleen samanikäiset, samaa haluavat, monenlaisesti hauraat ihmiset pyörivät samanlaisissa pikku piireissä. Harvalla tuntuu olevan jäännöksettömän mukavaa. 

Toisessa proosateoksessaan Jan Forsström näyttää jälleen olevansa loistava ihmisten ja ihmissuhteiden kuvaaja. Hänen tekstinsä on ymmärtäväinen inhimillistä hätää ja julman hauska itsetärkeilyä kohtaan.

”Forsström on mestarillinen ihmisten, miljöiden ja tunnelmien kuvaajana. Tarkoilla havainnoillaan hän luo kirkkaan kuvan siitä, millaisia me olemme yksilöinä ja suhteessa toisiimme.”
Mari Koppinen, Helsingin Sanomat 19.7.2020

”Kun olin lukenut kolmasosan Jan Forsströmin Aikuisia ihmisiä -teoksesta, aloin säästellä. Kirja on niin hyvä, että sen ei haluaisi loppuvan. Huomasin myös tarkoituksella lukevani normaalia hitaammin, jotta loisteliaan tekstin sävyt eivät hukkuisi kokonaisuuteen. (--) Aikuisia ihmisiä on taittoa ja kansikuvaa myöten jotenkin niin kokonainen teos, että kirjan lopussa on tunne, että mitään ei olisi voinut tehdä paremmin.”
Anni Saari, Keskipohjanmaa 5.4.2020