Voikukka! – Pientareelta pataan
  • LUOKITUS 68.2
  • SIDOTTU
  • 165 × 225 MM
  • 112 SIVUA
  • ULKOASU Milla von Konow
  • ISBN 978-952-363-047-5

Voikukka! – Pientareelta pataan

Ilmestynyt 13.3.2020

OSTAprinted book

Herkullisen keltainen voikukka on monille varma kesän merkki. Useimmille se on silti vain rikkakasvi toisten joukossa, huolella hoidetun puutarhan häirikkö. Helposti unohtuu, että voikukalla on pitkä ja kunniakas historia niin ruoanvalmistuksessa kuin kansan keskuudessa lääkekasvinakin. 

Voikukka! Pientareelta pataan -kirja nostaa raikkaalla tavalla pientareiden rikkakasvin keittiön kautta salonkikelpoiseksi kumppaniksi kotikokin lautaselle. Kirja innostaa lukijaa katsomaan voikukkaa uusin silmin. Keittiömestari Juho Hämäläinen on luonut kirjan kesäiset reseptit, joissa voikukkaa käytetään nykypäivän ruokien raaka-aineena. Kirjaan on myös koottu tietoa voikukan käyttöön liittyvistä perinteistä, sen keruusta ja säilönnästä.

"Reseptit on selvästi laadittu kotikokkeja ja rentoja kesäpäiviä ajatellen, ohjeet ovat selkeitä ja raaka-aineet maallikolle tuttuja. (--) Kauniin kirjan sivuilta paistavat intohimoinen suhtautuminen voikukkaan ja yhdessä ideoinnin ilo."
Heidi Pelander, Turun Sanomat 15.6.2020

Voikukka! Pientareelta pataan on verrattoman hyvä ja hyödyllinen opus. Ja samalla kaunis kuin voikukka.”
Pekka Jäntti, Keskisuomalainen 7.6.2020

”Kuvat ovat niin levollisia ja kauniita, että heti alkaa tehdä mieli voikukan lehtiin käärittyä kalaa ja pähkinäistä juuritahnaa. Kekseliäiden reseptien lisäksi kirjassa on tietoa voikukan keruusta ja säilönnästä. Mainio lahja lähiruuasta ja ekokokkailusta innostuneelle.”
Glorian Ruoka & Viini 6/2020

”Kirjaa lukiessa ja keltaisia kuvia katsellessa tulee välittömästi hyvälle tuulelle. Kuten alkusanoissa todetaan, villiyrttikokkailu on helppoa ja turvallista aloittaa voikukista, jotka tunnistaa helposti. Reseptit ovat kokinkäsialaa, minkä huomaa. Alussa kerrotaan tarkkaan, miten, mistä ja milloin mikin kukanosa kannattaa kerätä.”
Kaisla Kuuskoski, Ilta-Sanomat 9.5.2020