Muna
  • LUOKITUS 85.2
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 210 × 297 MM 
  • 40 SIVUA, NELIVÄRIKUVITUS
  • ULKOASU LINDA BONDESTAM
  • TEOS & FÖRLAGET -SARJA
  • RUOTSINKIELINEN TEOS ÄGGET
  • ISBN 978-951-851-855-9

Muna

Ilmestynyt 4.6.2018

OSTAprinted bookebook

Kaverukset Lu, Maud ja Brie ovat naapureita. Eräänä sateisena aamuna he löytävät lammikosta jotakin odottamatonta. Mitä siis tehdä, jos löytää yksinäisen munan? Lämpöä ja turvaa tarvitaan ainakin, ja varmasti jotain muuta myös. Kaverukset päättävät kysyä asiasta eri vanhemmilta. Samalla he kuulevat tarinoita siitä, millaisia eri perheet voivat olla – miten erilaiset porukat ovat yhtä lailla ja juuri siksi perheitä.

Hurmaava kuvakirja ottaa huolettomasti ja itsestään selvästi käsittelyyn lasten kysymyksen: "Mistä minä tulen?" Yhdessä kerrostalossa voi asustaa sulassa sovussa eläimiä ympäri maailmaa, eikä siinä sen kummempaa.

"Eräänä aamuna on saapaskeli. Kestää melkein ikuisuuden päästä pihalle. Maud on odottanut ja odottanut ja Lu on löytänyt seitsemän uutta piilopaikkaa kun vihdoin tulen ulos. Mutta tänään ei leikitäkään piilosta. 'Shh', Maud kuiskaa, sillä yhdessä vesilätäköistäni on jotakin. Maud tutkii löydän heti. 'Pyöreä mutta vähän soikea', Maud toteaa ja selailee tärkeää muistikirjaansa. 'Lämmin. Joku taitaa piileskellä siellä sisällä. Sen täytyy olla muna'."

SULJE

"Muna on jälleen ihastuttava muistutus siitä, kuinka paljon pidänkään Linda Bondestamin omalaatuisesta kuvitustyylistä. (--) Kuten sanottua minä tykkäsin Munasta valtavasti. Ja niin teki myös viittä vaille vajaa kaksivuotias kanssalukijani, joka tykkäsi erityisesti seurailla munan liikkeitä ja etsiskellä sitä kuvista. Kirjan tarinassa riittää pohdiskeltavaa niin lapsille kuin aikuisillekin, sen parissa on hyvä selvitellä esimerkiksi sitä, kuinka eri tavoin perheitä voikaan syntyä. Lisäksi ehdoton lisäbonus ovat sen hauskat henkilöhahmot, koko kerrostalon eriskummallinen asukaskunta."
Kaisa, Kirjavinkit 7.7.2018

"Linda Bondestamin kuvitus on hauska. Erilaisia perheitä on paljon, ja kaikkien tapa olla on hyvä."
Elina Venesmäki, Suomen Kuvalehti 10.8.2018