Suomalainen kitarakirja
  • LUOKITUS 78.65
  • NIDOTTU
  • 240 X 300 MM 
  • 256 SIVUA 
  • ULKOASU AGENCY LEROY
  • ISBN 978-951-851-410-0

Suomalainen kitarakirja

Ilmestynyt 17.8.2018

OSTAprinted bookebook

Kitaransoitto on yksi houkuttelevimmista musiikkiharrastuksista. Siitä innostuvat tietysti nuoret, mutta varsin usein myös aikuiset: näillä kun saattaa olla asiassa jo aiempaa kokemusta ja kenties kotinurkissa pölyyntynyt soitinkin. Kitara tarjoaa soittajalleen huikeasti riemua sekä yksin että yhdessä muiden kanssa musiikkia tehdessä. Lisäksi se tietenkin takaa kantajalleen järkähtämättömän katu-uskottavuuden, olipa yleisönä sitten täpötäysi Olympiastadion, rippileirin nuotiopiiri tai kultahääpäiväänsä viettävät isovanhemmat. Suomalainen kitarakirja on kotimaisin voimin toteutettu lähes kaiken kattava kitaransoittokirja. Sen kanssa vauhtiin pääsee niin aivan aloittelija kuin jo pidemmälle edistynyt näppäilijäkin.

Kirja sisältää ennen kaikkea huikean määrän kappale-esimerkkejä, joiden kautta edetään soittotekniikoissa ja musiikillisessa ajattelussa. Itse asiassa kirja johdattelee soittotekniikoiden osalta varsin pitkälle ja avaa näin ovia moneen suuntaan. Kirja osoittaa vedenpitävästi, että kaiken ei tarvitse lähteä puisevasta teoriasta. Olennaista on, että soittoharrastus ei pilaa soittamisen riemua. Tervetuloa mukaan!

"Edelleenkin kuulee ajoittain keskustelua siitä, että soittaminen pitää aloittaa klassisella kitaralla, minkä jälkeen vasta voi siirtyä sähkökitaraan. Tälle uskomukselle ei mielestäni ole perusteita. Valitse siis kitaraksesi se, jonka koet houkuttelevimmaksi! Ja jos sinulla on varaa, mikään ei estä hankkimasta molempia (ellet jaa talouttasi jonkun sellaisen kanssa, joka ei jaa innokkuuttasi kitaroita kohtaan). Sähkökitara on mielestäni aloittelijalle kuitenkin helpompi soitin. Sormien ei tarvitse painaa kieliä yhtä suurella voimalla kuin teräskielisessä akustisessa kitarassa, ja kaula on ohuempi ja helpompi käsitellä kuin klassisessa kitarassa. Uskon kuitenkin että kenen tahansa käsi tottuu mihin tahansa näistä kitaramalleista, jos itse soitin on kunnossa ja edes kohtuullisen tasoinen."

SULJE