Tuttityttö ja peukalopoika
  • LUOKITUS 85.2
  • SIDOTTU, YLIVETO
  • 166 × 223 MM 
  • 32 SIVUA, NELIVÄRIKUVITUS
  • GRAAFINEN SUUNNITTELU CARLOS DA CRUZ
  • KUVITTAJA KAROLIINA PERTAMO
  • ISBN 978-951-851-822-1

Tuttityttö ja peukalopoika

Ilmestynyt 12.1.2018

OSTAprinted bookebook

Peukalopoika tulee äitinsä kanssa kylään tuttitytön luo. Niin alkavat leikit yhdessä Liisa Liskon ja Kalle Kalkkaron kanssa. Samalla voi tehdä majan ja vaikka torkahtaa. Silloin peukalopojalla menee peukalo suuhun ja tuttitytöllä tutti suuhun. Äidit juovat kahvia ja teetä. On ihana vierailla ystävän kotona. Katri Tapolan kirjoittama ja Karoliina Pertamon kuvittama lastenkirja on lempeä kertomus ystävistä, pienten asioiden suuruudesta ja siitä miten tärkeää on käydä toisen luona kylässä, jakaa omat tärkeät hetket.

Tapolan osuva ja kaunis kieli sekä Pertamon monikerroksiset ja lumoavat kuvat tarjoilevat iloa ja hyväksyntää ihan pienille, ja myös meille suuremmille.

"Äidit nauravat ovensuussa. Peukalopojan äiti kysyy tuttitytön äidiltä: – Vieläkö teillä on tutti? Ja tuttitytön äiti kysyy peukalopojan äidiltä: – Vieläkö teillä on peukalo? – Vielä, vielä, äidit sitten sanovat ja lähtevät hauduttamaan teetä ja keittämään kahvia. Tuttityttö ja peukalopoika juoksevat toisiaan vastaan kiljuen. He hyppäävät toistensa kaulaan ja aloittavat karhunpainin. – Vieläkö teillä keitetään kahvia? tuttityttö kysyy peukalopojalta. – Vieläkö teillä haudutetaan teetä? peukalopoika kysyy tuttitytöltä. – Vielä, vielä, he sitten sanovat ja hörppivät kupeistaan yhdessä Kalle Kalkkaron ja Liisa Liskon kanssa."

SULJE

"Pertamon kuvitus saa lapsen silmät liikkeelle etsimään milloin missäkin piilottelevaa liskoa ja lattialle pudonneita tutteja.
Kirjan herkkä kansikuva toisiaan hipaisevista sormista ja pikkurillistä roikkuvasta tutista kertoo olennaisen kirjasta. Se on ystävyyden ja pienten nautintojen ylistys. Se on myös hieno kokonaistaideteos, jossa yksinkertaisuudessaan ilmaisuvoimaiset lauseet ja kuvat kutoutuvat toisiinsa. (--)
Aikuisten ja lasten arjen pienet nautinnot rinnastuvat hauskasti. Ehkä vanhemman on kirjan luettuaan helpompi ymmärtää lapsen tutin tai peukun lutkutusta."
Minna Yli-Karjanmaa, Keskisuomalainen 6.6.2018

"Katri Tapolan teksti on harkittua ja selkeää. Siinä ei ole kommervenkkeja, ja pientä lukijaa kiehtova tunnelma välittyy Karoliina Pertamon eloisan kuvituksen myötä."
Pirjo Suvilehto, Kaleva 5.3.2018