Enchanté - Hauska rakastua!
  • Luokitus 84.2
  • Sidottu, suojapaperi
  • 130 x 207 mm
  • 307 sivua
  • Kansi: Sanna-Reeta Meilahti
  • ISBN 978-951-851-406-3

Enchanté - Hauska rakastua!

Ilmestynyt 29.3.2012

OSTAprinted book

Ranskalaisesta rakkaudesta haaveileva Vera muuttaa Helsingistä Pariisiin. Hän on kaunis, rikas ja vapaa. Samppanja kuplii ja kalliit korot kopisevat, kun Vera ystävineen ryhtyy valloittamaan kaupunkia. Sinkkuelämä romantiikan pääkaupungissa osoittautuu kuitenkin haastavaksi. Tarjontaa on, mutta herkät hetket Café de Floressa jäävät haaveiksi. Kunnes Vera kohtaa jumalaisen Jean-Baptisten. Mies on täydellinen: pitkä, komea, tuuheatukkainen, lihaksikas, huomaavainen, herkkä - ja ranskalainen!

Vera toden totta oppii ranskalaisen rakkauden tavoille, mutta Seinen-rannan romanttisten kävelyjen sijasta paljastuu toisenlainen Pariisi. Jean-Baptisten lisäksi Veraa ystävineen kuohuttavat myös mitä uskomattomin mieskavalkadi ja salaperäinen antikvariaatin omistaja. Unohtamatta Dioria, Louboutinin korkeita korkoja ja hetkiä Ritzin Bar Vendômessa, joita ilman Pariisi ei ole täydellinen.

Rocherin hurmaavan hauska ja rohkea kirja on kauan odotettu uutuus suomalaisen chick litin maailmassa: se ei moralisoi eikä pursu yltiöromanttisia kiiltokuvia parisuhteista. Kirja räjäyttää riemukkaasti ranskalaisen rakastajan myytin ja nostaa esiin ystävyyden - ja shoppailun - tärkeyden. 

Lopulta valitsin Lanvinin mustat housut ja Pradan valkoisen paitapuseron, jonka kolme ylimmäistä nappia jätin harkitusti auki. Näin kumartuessani vilahtivat sopivasti hienot, mustapitsiset rintaliivit. Koko komeuden kursin kokoon Yves Saint Laurentin vyöllä. Jalkaan Miun Miun laittoman korkeakorkoiset mokkanilkkurit. Jo niiden katselu aiheutti kipua. Nielaisin pari kertaa vedettyäni ne jalkaan, päätin kestää kivun kuin hieno nainen. Näytin aivan työhaastatteluun menevältä, aikomuksenani ottaa työpaikka muilla kuin CV:n avuilla.

Tasan kello 19 puhelimeni soi. Jean-Baptiste ilmoitti olevansa alhaalla.Se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun Monsieur Jean-Baptiste oli ajoissa. Kurkistimme Moonan kanssa ikkunasta uteliaina. Kadulla, marraskuun kaatosateessa odotti vaalea mies ja musta skootteri: prinssi oli tullut noutamaan prinsessaa mustalla ratsullaan. Sydämeni hypähti yhden ylimääräisen kerran. Kiitin Luojaani, etten ollut valinnut hametta ja stilettikorkoja.

Laskeuduin portaat. Sydän alkoi lyödä tavallista nopeammin. Nilkkurit raastoivat varpaitani verille, päkiöissä löi helvetin lieskat. Astuin kuitenkin kadulle ilmeenkään värähtämättä. Rankkasade löi kasvoille. Jean-Baptiste kääntyi ja virnisti.  Vaaleat, kiharat hiukset olivat liimautuneet otsalle. Mies oli komistunut huomattavasti edellisillasta. Siitäkin huolimatta, että hän oli pukeutunut kirkuvan oranssiin tuulitakkiin. 

"Ca va?"

"Très bien", vastasin hämmentyneenä. Hymyilin kuin eksynyt idiootti kuusimetsässä ja tuijotin miehen aristokraattisia kasvoja. Se oli komea. Saatanan komea.

SULJE

"Maria Rocherin esikoisteos Enchanté - Hauska rakastua! on kuin nuorille naisille suunnattu satu, jossa kupliva virtaa eikä taoudellisia murheita tunneta. (--) Kepeydestään huolimatta, tai ehkä juuri sen takia, teos pitää viihdyttävyydellän otteessaan."
Elina Syrjänen, Kouvolan Sanmat 29.5.2012 

"Pariisi kutsuu suomalaista Paris Hiltonia (--) Nyt pitää unohtaa arki ja antaa romanssin viedä. (--) Romaani on oikein oppinut kuvaus tyyliseikoista ja laadukkaan elämän saavuttamisesta riittävän laadukkaassa brändikontekstissa. Kotimaisilla kertojilla on perinteisesti ollut suuria vaikeuksia kuvata pukeutumista ja pukeutumisen filosofiaa, mutta Rocher meritoituu tällä sektorilla paremmin kuin kukaan sitten Tuomas Vimman debyytin. Rocher käyttää avokätisesti aikaa ja narratiivista energiaa täsmälleen oikeiden mekkojen ja korkokenkien ja laukkujen valitsemiseksi päähenkilölleen. Virheetöntä suoritusta seuraa ilolla."
Tommi Aitio, Kauppalehti 30.4.2012