Tältä sinusta nyt tuntuu
  • Luokitus 82.2
  • Sidottu, suojapaperi
  • 165 x 220 mm
  • 72 sivua
  • Kansi: Leena Kangaskoski
  • ISBN 978-951-851-420-9

Tältä sinusta nyt tuntuu

Ilmestynyt 31.1.2012

OSTAprinted book

Matti Kangaskosken harvinaislaatuisen kirkas ja varmaotteinen esikoisrunokokoelma Tältä sinusta nyt tuntuu ottaa ja etsii sanoista mittaa. Se on teos näkemisestä ja katsomisesta, maailman lainalaisuuksien vimmaisestankin etsinnästä ja yrityksestä tehdä sirpaleista kokonaista. Jotain raskasta on käden ulottuvilla mutta sanojen takana - ikävistä pohjattomin kohdistuu ihmiseen, jonka joutuu itse luomaan, sanomaan: tältä sinusta nyt tuntuu.

Helsingin Sanomien kirjallisuuspalkinnon 2012 ehdokas.

Tiedäthän, joku katselee sinua. Joku nauhoittaa sinut. Se oli aluksi harha, sitten huumoria. Älä pidä laukkua vasten tahtoasi, en minä muista nimeäsi. Se ei ollut sinun nimesi, mihin läpesin. Tahdoit vannoa nimesi. Minä näen sinun tahtomattasi. 

SULJE

"Matti Kangaskosken esioisrunoissa riittää virtaa ja elämänhalua. (--) Muodoltaan Kangaskosken runot tempovat virkistävästi eri suuntiin, kokonaisuuteen on jätetty sama hereillä pitävä keskeneräisyyden tuntu kuin itse elämäänkin."
Mervi Kantokorpi, Helsingin Sanomat 14.4.2012

"Monipuolinen äänirekisteri sisältää myös keskeislyyrisyyttä, omaperäistä ajattelua ja aforistisuutta sekä huumoria ja leikillisyyttä."
Joni Pyysalo, Suomen Kuvalehti 21/2012

"Teksti pitää lukijaa piristävästi varpaillaan ja ilmaisun jatkuva uusiutuminen tekee tulkinnasta kaikkinensa varsin haastavaa."
Miikka Laihinen, Turun Sanomat 13.5.2012

"Hän [Kangaskoski] ja hänen aikalaisensa tarttuvat suoraan ympärillään pursuavaan kieliainekseen ja muokkaavat siitä uudenlaisen taiteellisen esityksen."
Karri Kokko, Parnasso 2/2012

"Lauri Viidan näköinen, mutta kirjoittaa kuin Saarikoski (--) Matti Kangaskosken esikoiskokoelma on puhetta, filosofiaa ja kielellä leikittelyä."
Matti Kuusela, Lapin Kansa 17.2.2012

"Kangaskosken teos on tyyliltään varsin laaja-alainen. Perinteinen runoudenmuoto seisoo mutkattomasti modernimpien ja kokeilevampien runomuotojen vieressä."
Riikka Mahlamäki-Kaistinen, Keskisuomalainen 5.2.2012

"Kangaskoski hyödyntää nonsensen kauneimpia periaatteita ja hylkää lyriikan sovinnaiset pöytätavat. Muotokokeilut ja säkeiden visuaalisuudella pelaaminen säilyvät Kangaskoskella maltillisissa mitoissa vailla itsetarkoituksellisen konstailun sivumakua. Debytantti tuntee keinonsa, ja se ei ole ihan tavallista."
Tommi Aitio, Kauppalehti Optio 5/2012

"Runoissa on konkretiaa, mikä mahdollistaa mielekkäiden assosiaatiopolkujen syntymisen. Kangaskoski osaa pitää tekeillä olevan väitöskirjansa nykyrunoudesta ja runokirjan kirjoittamisen erillään - hänen runonsa ovat ihan oikeaa lyriikkaa eivätkä lyriikaksi naamioitua teoriaa."
Niina Hakalahti, Aamulehti 3.3.2012