Vihreä politiikka
  • Luokitus 32.1
  • Sidottu, suojapaperi
  • 130 x 207 mm
  • 208 sivua
  • Kansi Markko Taina
  • ISBN 978-951-851-461-2

Vihreä politiikka

Ilmestynyt 11.5.2012

OSTAprinted book

Vihreä politiikka on Osmo Soininvaaran terävä, hauska ja perusteellinen selvitys vihreästä politiikasta. Mistä oli alun perin kysymys ja mitä on tapahtunut vihreiden tavoitteille, kun puolue on kasvanut vaihtoehtoliikkeen teeilloista hallituksen kabinetteihin? Onko taloudellisen kasvun kritiikki uhrattu kestävyysvajeen torjumiselle? Vastustavatko kaikki vihreät ydinvoimaa?

Samalla kun Soininvaara käsittelee vihreiden keskeisimpiä kysymyksiä maltillisesta kulutuksesta tasa-arvoon ja oikeudenmukaisuuteen, hän käy läpi omaa suhtautumistaan vihreään politiikkaan. Hän nostaa pöydälle vihreiden kipupisteitä kuten luonnonsuojelun ja säästävän kaupunkirakenteen ristiriitaa. Pakollista luettavaa jokaiselle ajattelevalle kansalaiselle!

Teos on saatavilla myös sähkökirjana joko Elisa Kirjasta tai iTunesista.

Ydinvoiman vastustaminen oli vihreän liikkeen keskeisiä kysymyksiä 1980-luvulla. Onpa jopa väitetty - virheellisesti - että vihreä liike olisi syntynyt ydinvoiman vastaisesta liikkeestä. Olin myös itse innolla mukana ydinvoimaa vastustamassa. Edelleen olen sitä mieltä, että olimme ehdottomasti oikeassa. Sen aikainen ydinvoima merkitse kohtuutonta riskiä, eikä sellaisia rakkineita, joita silloin suunniteltiin kaikkialle, saa enää rakentaa minnekään. Jos jokin olisi mennyt vikaan, laajoja alueita olisi muuttunut pitkäksi aikaa elinkelvottomiksi.

Ydinvoiman vastustamisessa oli kuitenkin kyse monesta muustakin asiasta. Vastustettiin yksisilmäistä taloudellista kasvua sinänsä ja tehokkuusyhteiskunnan arvoja. Ydinvoima alkoi muistuttaa vastapuolen symbolia ja siksi sen vastustamisesta tuli meidän puolemme symboli. Ydinvoima oli Suuri Saatana.

SULJE

"Jalat maassa seisova viherintellektuelli ja kansanedustaja Osmo Soininvaara on poliitikoksi virkistävä poikkeus viileässä analyyttisyydessään. (--) Soininvaara kitetyttää vihreisiin arvoihin liittyvän ajattelunsa uudessa kirjassaan Vihreä politiikka. Kirja on mielenkiintoista ja ajatuksia herättävää lukemista. (--) 'Väärä argumentti on väärä argumentti vaikka se tukisi oikeaa asiaa.' Tämä Soininvaaran toteamus olisi hyvä muistaa ympäristökeskustelussa. Suosittelen kirjaa lämpimästi kaikille ympäristöpolitiikasta kiinnostuneille."
Toni Eerola, Materia 5/2012

"Soininvaara ei pelkää sanoa mielipiteitään ääneen, vaikka voikin saada niskaansa joskus myös puoluetovereiden vihat. (--) Hänen kielensä on terävää, teksti sujuvaa ja mielipiteenä selkeitä. Kirjaa voi suositella kaikille yhteiskunnallisista asioista kiinnostuneille, vaikkei mieleltään vihreä olisikaan."
sttklehti 7-8/2013