”Musiikille omistettu elämä on kiehtovinta mitä tiedän!” - Seppo Kimaselta upea kirja kamarimusiikista

25.06.2019

Seppo Kimaselta ilmestyy heinäkuussa upea, tyystin ainutlaatuinen kirja Kamarimusiikin kauneus. Kansainvälisesti arvostettu kamarimuusikko ja sellotaiteilija kertoo tuoreessa kirjassaan kamarimusiikin tarinan sen tärkeimpien tekijöiden ja teosten kautta.

Musiikkimaailman monitoimimiehenä tunnettu Kimanen on työskennellyt kamarimusiikin parissa soittajana 60 vuotta. Alan festivaaleja hän on järjestänyt 50 vuoden ajan. Kimanen tunnetaan mm. Kuhmon kamarimusiikkifestivaalin perustajana ja pitkäaikaisena taiteellisena johtajana.

Yhä minulta kysytään, mitä se kamarimusiikki oikein on tai mitä musiikkia kannattaisi kuunnella. Halusin tallentaa ajatuksiani, kokemuksiani ja tietojani niille, joita nämä asiat kiinnostavat.

Kapellimestari Sir Thomas Beecham totesi aikoinaan, ettei ole olemassa hyviä kirjoja musiikista. Sanat eivät tietenkään korvaa säveliä. Asetin kuitenkin itselleni kunnianhimoisen tavoitteen – halusin osoittaa Beechamin olleen väärässä.

Haasteellinen työ kesti yli kolme vuotta. Sisältöä oli muutettava moneen otteeseen muusikon etsiessä ominta tapaansa ilmaista asioita.

Pyrin kirjoittamaan rehellisesti siitä, mikä itseäni eniten innostaa ja välttämään kuivaa objektiivisuutta. Matkalla löysin toisten kirjoittamia loistavia tekstejä, mutta myös itsestäni ennestään tuntemattomia piirteitä. Tulin entistäkin vakuuttuneemmaksi musiikista välittyvästä energiasta.

Lopputulos kiteyttää oivallisella tavalla säikeitä Kimasen monipuolisesta elämäntyöstä. Kirjantekijä toivoo uutukaisen lujittavan uskoa siihen, että musiikki on ihmiskunnan häviämätöntä pääomaa. Kuka tahansa voi päästä siitä osalliseksi.

Toisin kuin materiaalinen pääoma, musiikillinen ei käytettäessä vähene vaan kasvaa jatkuvasti.

Musiikki on tutkimusmatkailua aistien sekä tietoisen ja tiedostamattoman tajunnan parissa. Ihmiset luovat, tulkitsevat, esittävät ja kuuntelevat musiikkia suhteessa toisiinsa, ympäröivään todellisuuteen ja ajan henkeen. Näkymättömät, ilmaan haihtuvat sävelet kuvaavat ihmisyyttä vivahteikkaasti ja monipuolisesti. Musiikille omistettu elämä on kiehtovinta mitä tiedän!

KAMARIMUSIIKIN KAUNEUS ILMESTYY 14.7.

Lisätiedot ja pressikappaletilaukset: info@teos.fi

Kirja ostettavissa heinäkuussa Teoksen verkkokaupasta www.teos.fi ja hyvin varustetuista kirjakaupoista kautta maan.

 

 

 

Uutuuksia