Joonas Pörstin Propagandan lumo Suuri Journalistipalkinto -ehdokkaana

15.02.2018

Joonas Pörstin upea, teemoiltaan päivänpolttavan ajankohtainen tietokirja Propagandan lumo on ehdolla Bonnierin Suuren Journalistipalkinnon saajaksi Vuoden kirja -sarjassa. Journalistipalkintojen voittajat julkistetaan keskiviikkona 14.3. klo 20 alkaen.

Propagandan lumo tarjoaa eväitä keskusteluun propagandan vaikutuksista ja rajoista. Median hehkuttama teos lähtee liikkeelle ensimmäisen maailmansodan taisteluhaudoista ja tuo lukijansa keskelle oman aikamme kaivantoja. Se kuljettaa läpi 1900-luvun myrskyisten vuosikymmenten ja avaa propagandaa uusimman neurotieteen ja viestintätekniikan valossa.

"Propaganda miltei hävisi sanastostamme 1900-luvun lopussa. Kommunismi romahti, ja 2000-luvusta odotettiin suurin toivein vapauden vuosisataa. Nyt propagandaa tulvii kaikkialta. Terrorisminvastainen sota, äärijärjestö Isisin nousu ja Venäjän hallinnon autoritaariset otteet nostivat propagandan rytinällä takaisin kansainvälisen politiikan keskiöön. Samalle perustalle rakentui Donald Trumpin voitto Yhdysvaltain presidentinvaaleissassa", tiivistää toimittaja, kirjailija Pörsti.

Journalistipalkintoa on jaettu Suomessa vuodesta 2001. Sillä tuetaan hyvää journalismia. Neljässä kategoriassa jaettavat palkinnot ovat suurudeltaan 7 500 euroa.

Joonas Pörsti (s. 1974) on filosofian maisteri ja Ulkopolitiikka-lehden toimituspäällikkö. Toimittajana Pörsti on keskittynyt kansainväliseen politiikkaan ja seurannut Venäjän kehitystä jo 1990-luvun lopulta. Ennen nykyisiä tehtäviään Pörsti on työskennellyt toimittajana Vihreässä Langassa ja kustannuspäällikkönä Editassa. Hän on kirjoittanut myös Yliopisto-lehteen, Kalevaan ja Kehityslehteen sekä suomentanut ja toimittanut tietokirjoja.

Haastattelupyynnöt: Hannele Jyrkkä, puh. 050 3222 387

Uutuuksia