Kari Häkämieheltä tyystin uudenlainen romaani: kukaan ei ole aiemmin kuvannut suomalaista politiikkaa näin

21.06.2018

Kari Häkämies tekee tyystin uudenlaisen aluevaltauksen tuoreessa romaanissaan. Suomi-areenan yhteydessä Porissa 19.8. julkaistava Vallanjano on hurja kuvaus vallan juovuttamista ihmisistä ja eduskunnan pylväiden taakse verhotuista salaisuuksista.

"Mielessäni on jo monta vuotta pöhinyt ajatus kirjoittaa kirja samoissa eduskuntavaaleissa valituiksi tulleista uusista kansanedustajista, heidän halustaan valtaan sekä koettelemuksista, joita vallan hamuamiseen liittyy niin yhteiskunnallisessa kuin yksityisessä elämässä. Pohtia, mihin kaikkeen ihminen on valmis mielihalunsa toteuttamisessa? Missä menee raja, kun maailma ja toimintaympäristö käy yhä vaativammaksi ja julmemmaksi."

Varsinais-Suomen maakuntajohtajana ja kirjailijana työskentelevä Häkämies on aiemmin toiminut niin oikeusministerinä, sisäasiainministerinä, kansanedustajana kuin sisäministeriön kansliapäällikkönä ja kunnanjohtajana. Kirjailijan tarkasti tuntemat faktat ja käytännöt sekoittuvatkin tässä komeassa poliittisessa romaanissa varsin jännittävästi ja viihdyttävästi fiktion juonikierteisiin.

"Olen entinen ammattipoliitikko – nähnyt ja kokenut politiikan nousut ja laskut omakohtaisesti. Minua ei oikeastaan yllätä enää mikään. Lukija päättäköön, mikä on totta ja mikä ei. Luulen, että tällaista kirjaa ei ole aiemmin kirjoitettu."

Kari Häkämiehen Vallanjano-romaanin julkistaminen Porissa Suomi-areenan yhteydessä Suomalaisessa kirjakaupassa 19.7. klo 14.30. Häkämiestä haastattelemassa Jussi Kekkonen ja Mikael Jungner.

Kesäkauden kirjalistoilta ilmestyy niin ikään Matts Dumellin huippukiinnostava tietokirja Valheiden helminauha. Elokuun alussa päästään lukemaan mm. häikäisevää runoutta ja lastenkirjallisuutta: Juhani Känkäsen viides Apo-kirja Aurinko paistaa, Apo Apponen! ilmestyy 7.8. ja Veera Antsalon Imago 8.8.

Uutuuksia