09.05.2019

Miira Luhtavaara ja Stina Saari Tanssiva karhu -palkintoehdokkaina, onnea!!

Elina Halttunen, Johanna Sinisalo ja Rosa Meriläinen uutuusteostensa kera Akateemisessa kirjakaupassa.

Lars Sund ja Missä musiikki alkoi vuoden 2019 Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkintoehdokkaaksi

21.02.2019

Lars Sund ja Missä musiikki alkoi (Där musiken började, suom. Laura Jänisniemi) on vuoden 2019 Pohjoismaiden neuvosten kirjallisuuspalkintoehdokas. 

Pohjoismaiden neuvoston vuoden 2019 kirjallisuuspalkinnon ehdokasvalinnoista ovat vastanneet kansallisten palkintolautakuntien jäsenet.

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinnon saaja julkistetaan neuvoston istunnon yhteydessä Tukholmassa 29. lokakuuta. Palkinnonsaajalle myönnetään ”Nordlys”-palkintopatsas ja 350 000 Tanskan kruunua (noin 47 000 euroa).

Pohjoismaiden neuvoston kirjallisuuspalkinto on jaettu vuodesta 1962 lähtien kaunokirjalliselle teokselle, joka on kirjoitettu jollakin Pohjoismaiden kielistä. Kaunokirjallisella teoksella tarkoitetaan tässä yhteydessä runo-, proosa- ja näytelmäteosta, joka on kirjallisesti ja taiteellisesti korkeatasoinen.

Pohjoismaiden neuvoston viiden palkinnon tarkoituksena on lisätä kiinnostusta Pohjoismaiden väliseen kulttuuriyhteyteen ja ympäristöyhteistyöhön sekä antaa tunnustusta ainutlaatuisista taiteellisista ja ympäristöön liittyvistä saavutuksista. 

 

 

Uutuuksia