Minna Canth -juhlavuoden starttaa jo syksyllä lastenkirja MINNA!

16.03.2018

Leena Virtasen kirjoittama ja Sanna Pelliccionin kuvittama lasten tietokirja MINNA! Minna Canthin uskomaton elämä ja vaikuttavat teot julkaistaan lokakuun alussa vauhdittamaan vuoden 2019 Minna Canth -juhlintaa. Canthin syntymästä tulee 19.3.2019 kuluneeksi 175 vuotta.

Jo ennakkoon runsaasti kiinnostusta herättänyt teos nostaa upeasti esiin historiamme supernaisen. Miltä näyttää lapsen silmin Minnan puuhakas päivä Kuopiossa vuonna 1888? Mitä voisimme oppia ja opettaa Minna Canthin aatteista nykyäänkin?

Leena Virtasen eläväisen innostava teksti ja Sanna Pelliccionin hurmaavat kuvat johdattavat niin pienet kuin suuremmatkin lukijat pohtimaan ja edistämään tasa-arvoa ja ihmisarvoa. Kirja käynnistää samalla Teoksen Suomen supernaisia -kirjasarjan.

Leena Virtanen on vapaa toimittaja ja lastenkirjailija, jolta on aiemmin ilmestynyt Salla Savolaisen kuvittamat kirjat Pikku Xing, Xing ja superkaverit sekä Xing ja sukulaiset. Hän pyörittää myös lastenkirjakauppa Toukkaa Helsingissä.
Sanna Pelliccioni on palkittu kuvittaja, lastenkirjailija ja graafinen suunnittelija. Suositun Onni-poika-kuvakirjasarjansa lisäksi hän tekee yhteistyötä useiden kirjailijoiden kanssa, suunnittelee lastennäyttelyitä, tekee seinämaalauksia, kuosisuunnittelua sekä kuvitettuja paperitarvikkeita ja keittiötuotteita.

"Kuka on tämä kiltin näköinen nainen, jolla on pyöreät ystävälliset kasvot?
Minna Canth on yksi Suomen tärkeimmistä kirjailijoista ja ensimmäisiä, jotka kirjoittavat suomeksi. Aikaisemmin suomalaiset kirjailijat ovat kirjoittaneet ruotsin kielellä.
Minna on paljon muutakin, eikä hän ole aina niin kiltti miltä näyttää. Minna haluaa muuttaa maailmaa, eikä se sovi niille, joiden mielestä sen pitää pysyä ennallaan.
Minna puolustaa köyhiä, joista juuri kukaan ei välitä, ja kannustaa naisia, jotka eivät vielä saa edes äänestää ja joista vain harva pääsee opiskelemaan.
Minna on seitsemän lapsen tarmokas yksinhuoltajaäiti, hän pyörittää kauppaansa, kirjoittaa näytelmiä, kirjoja ja lehtijuttuja. Melkoinen supernainen siis!
Minna taistelee tasa-arvon puolesta. Tasa-arvo tarkoittaa sitä, että kaikki ihmiset ovat yhtä arvokkaita. Minnan aikana siitä ollaan vielä kovin kaukana."
- Ote kirjasta MINNA! -

Haastattelu- ja arvostelukappalepyynnöt: hannele.jyrkka@teos.fi, puh. 050 3222 387
Lisätiedot: leena@friik.fi, puh. 050 5269 797 ja sanna@bombotti.com, puh. 0400 688 830

 

Uutuuksia