Minna Lindgren ja Teos Naisten Pankin kumppaneiksi kirjallisuuskampanjassa

16.09.2020

Kirjailija-toimittaja Minna Lindgren, hänen keväällä ilmestynyt kirjansa Aina on Toivoa ja Kustannusosakeyhtiö Teos ovat Naisten Pankin yhteistyökumppanit, kun Lue Naiselle Ammatti -varainhankintakampanja lokakuussa käynnistyy. Kampanja kestää lokakuusta maaliskuun 2021 loppuun ja on Naisten Pankin neljäs kirjallisuuskampanja. Edellisten kampanjoiden kirjailijat ovat olleet Sofi Oksanen, Sirpa Kähkönen ja Rosa Liksom.

Kampanjatilaisuuksia järjestetään Suomessa 17 paikkakunnalla sekä Kroatian Dubrovnikissa. Lue Naiselle Ammatti -kampanjan kohteena on Keski-Afrikan tasavalta, jossa Naisten Pankin työ alkoi lukutaitokoulutuksella kaksi vuotta sitten. Keski-Afrikan tasavalta kuuluu maailman köyhimpien, hauraimpien ja turvattomimpien maiden joukkoon. Naisista vain neljännes osaa lukea.

Minna Lindgren on rakastettu kirjailija ja radion suosittu musiikkiesitelmöitsijä, Maisteri Lindgren. Hänen Ehtoolehto-trilogiansa on menestynyt kotimaan lisäksi maailmalla. Teoksia on käännetty ja sovitettu teatteriin. Minna Lindgren kirjoitti libreton elokuussa ensi-iltansa saaneelle Covid fan tutte -oopperalle.

On hienoa, että voi lukemalla ja kirjoja kirjoittamalla tukea kehittyvien maiden naisia. Naisten Pankki tekee merkittävää työtä maailman köyhimpien naisten hyväksi. Uskon koulutukseen ja erityisesti naisten koulutukseen. Minulle on tärkeää olla mukana mahdollistamassa sitä, Minna Lindgren sanoo.

Vuonna 2003 perustettu Kustannusosakeyhtiö Teos on alusta saakka korostanut laatua kirjan kustantamisessa sekä rakkautta kirjaan. Teoksen kirjat ovatkin keränneet yhtiön lyhyen olemassaolon aikana merkittävästi palkintoja Finlandia-palkinnosta Vuoden Urheilukirjaan.

Lähdemme innostuneesti tekemään yhteistyötä Naisten Pankin kanssa. Tiedän ja tunnen Naisten Pankkia sekä arvostan suuresti sen tekemää työtä. Jo perusidea − naiset auttamassa naisia – on minusta upea
, Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolainen toteaa.

Naisten Pankille Teoksen ja Minna Lindgrenin ryhtyminen yhteistyökumppaneiksi on onnenpotku, kirjallisuuskampanjan vastuuhenkilö Reetta Meriläinen sanoo. Meille tekemisen ilo ja laatu ovat keskeisiä asioita. Ne toteutuvat varmasti tässä yhteistyössä.

Tämänkertaisella kiertueella toivo on suuri yhteinen nimittäjä. Lindgrenin teos ”Aina on Toivoa” ja Naisten Pankin slogan ”Toivo tulee todeksi tekojen kautta” kohtaavat.

Lisätietoa kiertueesta:
Reetta Meriläinen
puh. 
0400 464220, 
reetta.merilainen@naistenpankki.fi

 Uutuuksia