09.05.2019

Miira Luhtavaara ja Stina Saari Tanssiva karhu -palkintoehdokkaina, onnea!!

Elina Halttunen, Johanna Sinisalo ja Rosa Meriläinen uutuusteostensa kera Akateemisessa kirjakaupassa.

Neil Hardwick suunnittelee elokuvaa romaanista Kuolema ehtoolehdossa

12.06.2013

Yellow Film & TV Oy on ostanut oikeudet kirjailija Minna Lindgrenin tänä keväänä ilmestyneeseen romaaniin Kuolema ehtoolehdossa (Teos, 2013). Helsinkiläiseen palvelutaloon sijoittuvan tarinan elokuvaversion käsikirjoittaa ja ohjaa Neil Hardwick. Elokuvan tuottajana toimii Jarkko Hentula.

Ohjaaja Hardwick kuvaa päätöstään helpoksi: ”Luettuani kirjan ymmärsin, että minun on pakko tehdä siitä elokuva. Kuolema ehtoolehdossa on hauska, rankka, jännittävä, ajankohtainen ja ennen kaikkea kaunis kertomus vanhojen naisten ystävyydestä, elämänilosta ja pelottomuudesta kuoleman edessä”.

”Elokuvantekijänä minua kiehtoo eniten se, että Kuolema ehtoolehdossa tarjoaa ainutlaatuisen ja tuoreen näkökulman nykymaailmaamme yli 90-vuotiaiden ihmisten kautta. Sellaista en ole tavannut aiemmin missään”, Hardwick jatkaa.

”Kuolema ehtoolehdossa on universaali hyvän mielen tarina ja uskon sille löytyvän suuren yleisön”, kommentoi tuottaja Jarkko Hentula.

Elokuvan tarkka tuotantoaikataulu ei ole vielä selvillä, mutta se on tarkoitus saada tuotantoon lähivuosina. Myös roolitus tapahtuu vasta myöhemmin. ”Elokuvassa tulee olemaan useita erittäin mehukkaita rooleja karismaattisille iäkkäille näyttelijöille”, Hardwick toteaa.

Myös kirjailija Minna Lindgren suhtautuu elokuvasuunnitelmiin erittäin positiivisesti:  ”Olen vakuuttunut, että Neilin herkässä ja huumorintajuisessa huomassa Siiri, Irma ja Anna-Liisa voivat hyvin. Kenties jopa paremmin kuin palvelutalossa”.

Kuolema ehtoolehdossa on hillitön, dekkarin muotoon kirjoitettu tarina vanhuudesta, ystävyydestä ja elämästä tavallisessa helsinkiläisessä palvelutalossa, jossa kuolemaakin pahempi kohtalo on joutua lääkityksi dementiaosastolle. Romaanin yli 90-vuotiaat päähenkilöt, hurmaavat Siiri, Irma ja Anna-Liisa rytmittävät elämäänsä lähinnä raitiovaunuajeluilla, hautajaisilla ja palvelutalon henkilökunnan tarjoamilla jonninjoutavilla ajanvietteillä. Kun Ehtoolehdossa alkaa tapahtua kummia, ystävykset joutuvat yhtäkkiä keskelle rikosten pyörteitä, joista ei voi selvitä muuten, kuin heille ominaisella hersyvällä huumorilla.

Kuolema ehtoolehdossa ilmestyi Teoksen kustantamana 26.3.2013.

Neil Hardwick (s. 1948) tunnetaan suomalaisen televisioviihteen jättiläisenä. Hän on kirjoittanut ja ohjannut lukuisia rakastettuja TV-sarjoja, kuten Tankki täyteen, Reinikainen ja Sisko ja sen veli. Hän on myös ohjannut elokuvan Jos rakastat sekä paljon teatteria. Hardwickin teatteriohjauksiin lukeutuu mm. Helsingin kaupunginteatterissa kymmenen vuotta täysille katsomoille pyörinyt, vanhainkodissa tapahtuva Kvartetti.

Filosofian maisteri Minna Lindgren (s. 1963) on entinen Yleisradion ohjelmistopäällikkö, ohjelmapäällikkö, tuottaja, erikoistoimittaja, toimituspäällikkö, musiikkitoimittaja ja toimittajaharjoittelija sekä entinen Siimahäntä-lehden päätoimittaja. Vapaana toimittajana hän tekee nykyään radio-ohjelmia ja kirjoittaa kolumneja. Vuonna 2009 Lindgrenille myönnettiin artikkelistaan Isän kuolema Bonnierin suuri journalistipalkinto. Hän on aiemmin julkaissut teokset Musiikki on vakava asia (Loki-kirjat 1998), Orkesterin koskettimilta pianon palkeille (Tammi 2001), Leif Segerstam NYT! (Teos 2005) sekä Sivistyksen turha painolasti (Teos 2011).

Lisätiedot: eeva.bergroth@teos.fi / jarkko.hentula@yellowfilm.fi

Uutuuksia