Parahin Jeeves jatkaa Bertie Woosterin ja hänen palvelijansa Jeevesin tarinaa

15.11.2013

Jeeves-tarinat kokoavat loistavan hauskat kertomukset suomenkielisiin niteisiin, joista nyt on ilmestynyt odotettu neljäs osa. Mukana on sekä aiemmin suomentamattomia että uudelleen suomennettuja kertomuksia. Tarinoiden päähenkilö, uusavuton ja katastrofialtis mutta hyväsydäminen Bertie Wooster selviytyy neuvokkaan herrasmiespalvelijansa Jeevesin avulla erilaisista päivittäisistä kommelluksista.

Tällä kertaa hankaluuksia on näköpiirissä muun muassa siksi, että herrasmiespalvelijoiden – myös Jeevesin – Ganymedes junior -klubi edellyttää jäseniltään tietoja herrasmiehistä, joiden palveluksessa nämä ovat. Klubissa on tietoja toki Bertiestä, mutta myös tämän vanhasta kaverista Harold ”Pirtsa” Winshipistä, joka on ehdokkaana parlamenttiin. Auta armias, kun tiedot joutuvat vääriin käsiin! Apua, Jeeves!

 Samassa sarjassa ovat aikaisemmin ilmestyneet Kaisa Siveniuksen käännöksinä Kiitos Jeeves – Jeeves-tarinoita 1 (2009), Hiiop Jeeves – Jeeves-tarinoita 2 (2009) sekä Hyvää joulua, Jeeves – Jeeves-tarinoita 3 (2011).

Kuva Camilla Pentti

Suomennos Kaisa Sivenius
Ulkoasu Camilla Pentti

Sir Pelham Grenville Wodehouse (1881–1975) oli rakastettu englantilainen humoristikirjailija. Hän loi kokonaisen maailman ja kielen, jotka kyllä tuntuvat sijoittuvan Britanniaan aikoina ennen maailmansotia, mutta jotka ovat sittenkin ajattomia. Wodehouse suosi tarinoissaan leikitteleviä ja mutkikkaita juonikuvioita. Vihkiytynyt lukija saattaa tunnistaa niissä myös verhottuja viittauksia maailmankirjallisuuden klassikoihin.

Lisätiedot ja arvostelukappaleet: venla.rossi(at)teos.fi / 050 309 9266

Uutuuksia