Tänään ilmestynyt Pertti Kurikan Nimipäivät -bändikirja on vuoden tapaus!

03.10.2017

"Että koskaan, ei koskaan saa itte lyödä päätä seinään", toteaa Pertti Kurikka

Lokakuu alkaa komeasti tarinalla Pertti Kurikan Nimipäivät -bändin uskomattomasta urasta. Tiistaina 3.10. ilmestyvä We Are Coming to Let's Go on hartaasti odotettu fanikirja, jossa punkbändin muusikot kertovat yhtyeen elinkaaren käänteet itse ja omin sanoin. Kuinka kaikki tapahtui: yhdeksän vuoden hengästyttävä loikka punkklubien rähjäisistä takahuoneista Euroviisujen pramealle estradille ja takaisin. Kuka söi bäkkäreiden herkut? Kuka soitti tahallaan väärin? Kenestä tuli ryyppyryyppyryyppymestari? Miksi limusiinissa on kurja matkustaa? Kuka riisui housut ja miksi?

Punk-räyhäkkyydellä, upeilla valokuvilla ja tunteisiin jysähtävällä keskinäisellä rakkaudella kuorrutettu kirja on vuoden tapaus. Pekka Elomaan ja Jouni K. Kemppaisen yhdessä bändin kanssa tekemä kirja julkaistaan samaan aikaan kuin yhtyeestä kertova Tokasikajuttu-dokumentti (Mouka Filmi), joka on jatkoa huippusuosion sekä Suomessa että kansainvälisesti saaneelle Kovasikajutulle.

Valtaosan kirjan kuvista ottanut valokuvaaja Pekka Elomaa on tuntenut muusikot jo pitkään ennen bändin syntyä.

"Bändi oli vain niin täräyttävä, että sitä tuli kuvattua tositarkoituksella eli dokumentointimielessä ja ihan ohimennenkin. Kun kirja sitten päätettiin tehdä, kuvaamista vain jatkettiin."

Elomaa sanoo, että bändin perustamisesta asti on ollut selvää, että siitä tehdään kirja.

"Pertti Kurikan Nimipäivät on poikkeuksellinen ilmiö, joka edetessään kasvoi yhä poikkeuksellisemmaksi."

Kirjassa on myös bändin managerin, muusikoita koko uran ajan luotsanneen Kalle Pajamaan kuvia, kitararoudari Niila Suorannan otoksia sekä Pertti Kurikan kuvia ja päiväkirjojen materiaalia.

Jouni K. Kemppaisen sysäsi mukaan projektiin klassisesti bändiltä tullut pyyntö. Muun muassa Tampereen keikkamatkasta Helsingin Sanomien Kuukausiliitteeseen repparin aiemmin kirjoittanut toimittaja ei epäröinyt hetkeäkään tarttua tehtävään.

"Tässä hommassa erityisen hienoa on ollut se, että mukana on ollut vain hyviä ihmisiä – siksi prosessi on ollut erityisen mieluisa. Heti alussa oli selvää, että muusikot itse kertovat tarinansa. Keskustelusessioita kertyi melkoinen määrä. Nyt kun kirja on valmis, on tullut jo ikävä niitä keskusteluja."

Bändin omin sanoin:

"Sami: On bändejä, josta ei välttämättä tehdä kirjoja ikinä. On bändejä, jotka ei oo saanut levyttää niin paljon kuin me. On bändejä, jotka ei varmaan saa niin paljon keikkoja kun me. Toni, ymmärsitsä?
Toni: En."

 

Lisätiedot: Tiedotuspäällikkö Hannele Jyrkka, hannele.jyrkka@teos.fi, puh. 050 322 2387

Uutuuksia