09.05.2019

Miira Luhtavaara ja Stina Saari Tanssiva karhu -palkintoehdokkaina, onnea!!

Elina Halttunen, Johanna Sinisalo ja Rosa Meriläinen uutuusteostensa kera Akateemisessa kirjakaupassa.

Jyrki Kiiskiselle Suomi-palkinto

03.12.2018

Taiteentekijöille Suomi-palkintoja

Eurooppa-, kulttuuri- ja urheiluministeri Sampo Terho palkitsi seitsemän ansioitunutta taiteilijaa ja ryhmää Suomi-palkinnoilla. Palkinnon saivat muusikko Remu Aaltonen, Alt Arkkitehdit, Finnish Game Jam, kirjailija ja suomentaja Jyrki Kiiskinen, Koko Jazz Club, taiteellinen johtaja Paola Suhonen ja elokuvaohjaaja Selma Vilhunen.

Suomi-palkinto myönnetään tunnustuksena merkittävästä taiteellisesta urasta. Perusteena voi olla myös huomattava saavutus tai lupaava läpimurto. Vuodesta 1993 jaettujen Suomi-palkintojen suuruus on tänä vuonna 24 700 euroa, ja ne myönnetään Veikkauksen tuotosta.

- Suomessa on luovia ja lahjakkaita ihmisiä. Osa toimii ryhmässä - osa pääasiassa yksin. Yhä useampi heistä on niittänyt mainetta myös kansainvälisesti. Luovuus nousee yksilöistä, joita yhteisö ja yhteiskunta voivat tukea, sanoo ministeri Sampo Terho.

- Tänä vuonna Suomi-palkinnolla on haluttu kunnioittaa vankkaa taiteellista pätevyyttä. Tekijöitä, jotka edustavat pitkän linjan osaamista ja vaikuttavuutta suomalaisen taiteen kentällä. Toisaalta olemme halunneet huomioida myös uudet virtaukset suomalaisessa taiteessa ja kulttuurissa, Terho jatkaa.

Palkintoperustelut

Runoilija, lastenkirjailija ja suomentaja Jyrki Kiiskinen

Jyrki Kiiskinen on helsinkiläinen kirjailija ja suomentaja, joka on julkaissut runoja, romaaneita ja lastenkirjoja. Kiiskinen ollut perustamassa Elävien runoilijoiden klubia ja opettanut luovaa kirjoittamista Kriittisessä korkeakoulussa ja Oriveden Opistossa.

Hän on toiminut Nuori Voima-lehden vastaavana päätoimittajana 1991-94 ja suomalaisen kirjallisuuden keskeisenä kansainvälisenä airueena toimineen Books from Finlandin päätoimittajana 1996-2001. Jyrki Kiiskisen teoksista mainittakoon mm. 'Runoilija vaaran rinteellä', 'Unelmat ja ruosteinen arki', 'Kun elän', 'Kaamos' sekä 5 lastenkirjaa. Kiiskisellä on myös laaja suomennostuotanto useista kielistä.

 

Uutuuksia