Teos osti Tulenkantajien kirjakaupan Tampereelta

24.03.2016

Kustannusosakeyhtiö Teos on ostanut kirjakaupan Tampereelta. Tulenkantajat on Sanasato- ja Savukeidas-kustantamojen vuonna 2012 perustama kirjakauppa, jonka luotsaamisesta on vastannut Sanasadon kustantaja, kirjailija Erkki Kiviniemi.

Sanasadon ja Savukeitaan oman tuotannon lisäksi kaupassa on ollut erittäin laaja runotarjonta sekä harkittu valikoima muun muassa proosaa, esseitä, filosofiaa, lastenkirjoja, sarjakuvia ja kulttuurilehtiä. Kirjakaupassa on myös järjestetty kirjallisuus- ja kulttuuritapahtumia lähes viikoittain. Kaupan erikoisuutena on kokoelma klassikkokirjailijoiden muistoesineitä, kuten runoilija Eeva-Liisa Mannerin kirjoituskone.

Teoksen toimitusjohtaja Nina Paavolaisen mukaan kirjakaupan perinteitä tullaan vaalimaan jatkossakin, mutta valikoimaa myös laajennetaan tuoreella, mielenkiintoisella kauno- ja tietokirjallisuudella.
"Erkki ystävineen on tehnyt hienoa työtä, ja kun meille tarjoutui tilaisuus ostaa kauppa, tuntui mainiolta ajatukselta jatkaa korkealaatuisen kirjallisuuden tarjoamista uusillekin lukijoille," sanoo Paavolainen.

"Teemme nyt pienen remontin ja toivomme, että Tulenkantajien kirjakaupasta kasvaa merkittävä kirjallinen olohuone tamperelaisille."

Alkujaan runokauppana liikkeen käynnistänyt Erkki Kiviniemi sanoo, että Tulenkantajista on kehittynyt vuosien mittaan varsin toimiva kulttuuriväen kohtaamispaikka.

"Nyt kaupalle löytyi paras mahdollinen ostaja. Teos on kustantamona omiaan kehittämään Tulenkantajia kulttuuriseen suuntaan ja jatkamaan tätä laadukkaana kirjakauppana. Suuret kirjakaupat ovat joutuneet ahtaalle ja kaventaneet valikoimiaan. Meillä valikoima on ollut nimenomaan laaja", toteaa Kiviniemi, joka jatkaa kaupan kirjallisuusiltojen ohjelmamestarina.

Teos avaa uudistetun kirjakaupan toukokuussa. Kauppa sijaitsee Tampereella pääkirjasto Metsoa vastapäätä osoitteessa Hämeenpuisto 25.

Lisätiedot: Teos, toimitusjohtaja Nina Paavolainen, puh. 040 500 8342

KIrjankustantamo Sanasato, kustantaja Erkki Kiviniemi, puh. 040 565 0017

Uutuuksia