Tuttityttö ja peukalopoika -kuvakirja lapsille ilmestynyt, lue kirjailija Katri Tapolan juhlapuhe

07.02.2018

"Tämä kirja ei kerro mistään. Tämä kirja kertoo kaikesta. Tämä kirja on pieni. Siihen mahtuu paljon ilmaa ja tilaa. Tässä kirjassa on vain vähän sanoja. Sanottavaa ei totisesti voisi olla enempää - muuten ei ehtisi rauhassa kahvitella. Tämän yhdessäolon nimi on mehukestit. Kesteistä kiitän kustantajaa, kirjastakin kiitän kustantajaa, ja Maaritia, joka aina ratkoo ja rakentaa. Taitosta kiitän Carlosia. Carlos on semmoinen, todellinen taittaja, kahdella tai yhdellä teellä. Pääasia, että on teellä. Korvapuustit leipoi naapurin Kirsi. Sohan-keksit opetti Seyed, joka ei päässyt Jyväskylästä kesteille vaikka kovin toivoi. Seyed on poikani, Afganistanista. Sohan-keksit ovat Iranista, jonne Seyed pakeni 7-vuotiaana. Suomi tahtoo palauttaa poikani Kabuliin, mutta se on pitkä, sanoista painava ja pääosin surullinen tarina. Poikani kirjoittaa runoja suomeksi. Niiden kautta mekin kohtasimme. Tuolta sivupöydältä löytyy luettavaa niille, jotka tahtovat tietää lisää. Kerron myös mielelläni.
Nyt me sen sijaan kohtaamme tässä, pikku kirjamme kautta. Surua on paljon. Ilo on siksi niin tärkeää. On ilo olla tässä kanssanne. Sydämellisesti tervetuloa. Kiitos kun tulitte. On tärkeää olla yhdessä. Siksi me olemme täällä. Leikimme aikamme, käännymme kohti kauneutta.
Luomme tilaa ja rauhaa. Asetumme yhdessä aikaan. Kohtaamme hetken verran. Vieläkö teillä keitetään kahvia? Vieläkö teillä haudutetaan teetä? Vielä, vielä. Kiitos ennen kaikkea Karoliina. Kuvat puhuvat puolestaan. Karoliinan vuoro kertoa. Sitten seuraa pieni lukuhetki."

Uutuuksia